SRAMOTA: U centru, a guše se od kanalizacije
Foto: Nebojša Mandić

Usred Beograda podrum zgrade pun fekalija

SRAMOTA: U centru, a guše se od kanalizacije

Beograd -
Podrum je poplavljen, pun je fekalija i smrada, a nivo vode je viši od metar i po, kažu stanari višespratnice u Makenzijevoj 29

BEOGRAD - Stanari zgrade u strogom centru Beograda, u Makenzijevoj 29, ne mogu da žive normalno jer je podrum poplavljen fekalijama iz kanalizacije. Osim što trpe nesnosan smrad, stanarima preti zaraza, a već mesecima niko ne rešava problem.- Očajni smo! Od decembra prošle godine mučimo muku sa izlivanjem kanalizacione vode u našem podrumu, a to niko ne rešava. Svi ćemo se porazboljevati, ljudi više nemaju strpljenja. Oni koji su imali gde, otišli su iz stanova jer je nemoguće živeti u ovakvoj katastrofi. Podrum je poplavljen, voda je iznad metar i po, pun je fekalija i nesnosnog smrada - kažu ogorčeni stanari.S obzirom na to da nijedna služba nije uspela da reši problem, pokušali su to sami da urade, ali ni to nije urodilo plodom.- Potpredsednik skupštine stanara je sam kupio pumpu i creva kojima je istočio svu vodu iz podruma, ali već preko noći ponovo je bio poplavljen sadržajem iz kanalizacije. I dalje insistiramo da nadležne službe dođu i već jednom reše ovaj problem! Sramota je da u 21. veku usred Vračara živimo u smradu koji se oseća čak i na ulici. Sad je još gore jer su vrućine, pa fekalije isparavaju - kažu očajni stanari, insistirajući od nadležnih da reaguju.

Beogradski vodovodPONOVO ĆEMO POSLATI EKIPU NA TERENKontaktirali smo s nadležnim službama i od „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ dobili uveravanja da će radnici izaći na teren.- Prvu prijavu smo primili 18. decembra 2014. i ekipa našeg preduzeća je istog dana izvršila odgušenje kanalizacije. Nakon ove prijave nije bilo novih. Na osnovu vaše prijave radnici će u najkraćem mogućem roku izaći na teren i proveriće instalacije koje su u sistemu našeg održavanja - rekli su nam u „Beogradskom vodovodu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track