Sindikati: Ko je odgovoran za urušavanje Novosti

Apel nadležima

Sindikati: Ko je odgovoran za urušavanje Novosti

Društvo -
Jubilej 60 godina postojanja dočekuje se sa više od 10 miliona evra dugovanja po raznim osnovama. Ta dugovanja su posledica višegodišnjeg nestručnog, megalomanskog vođenja kompanije, navode sindikati

BEOGRAD - Čelni ljudi Sindikata novinara Srbije i Jedinstvenog sindikata u Večernjim novostima zatražili su od Vlade Srbije i nadležnih u MUP-u da saopšte da li je okončana istraga u toj kompaniji i ko je odgovoran za urušavanje svojevremeno jedne od najuspešnijih firmi u Srbiji.

"Večernje novosti, koje ovog meseca obeležavaju 60 godina postojanja, decenijama su najtiražniji dnevni list u Srbiji, i danas su najtiražniji i najčitaniji, veliki jubilej dočekuju sa više od deset miliona evra dugovanja po raznim osnovama. Ta dugovanja su posledica višegodišnjeg nestručnog, megalomanskog vođenja kompanije", navodi se u pismu.

U pismu, koje su potpisali predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa i predsednik Jedinstvenog sindikata kompanije "Novosti" Srećko Obradović, ocenjeno je da veliku odgovornost snosi i bivša Vlada Srbije zbog tolerisanja katastrofalnog poslovanja.

"Zaposleni očekuju od Vlade Srbije da maksimalno pomogne novom rukovodstvu Kompanije Novosti, u naporima da se sadašnja teška finansijska situacija prevlada i podseća da su Večernje novosti i dalje najtiražniji dnevni list u Srbiji, sa velikim društvenim uticajem", navodi se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track