Akademija za telohranitelje: Obučavamo ljude koji štite najpoznatija srpska imena

„Elektik fajting sistem“

Akademija za telohranitelje: Obučavamo ljude koji štite najpoznatija srpska imena

Društvo -
Ova akademija u saradnji s Fakultetom bezbednosti kroz nekoliko faza kratke i efektne obuke omogućava potpuni razvoj psihofizičkih veština telohranitelja

BEOGRAD - Jedinstveni.Akademija za telohranitelje‚ „Elektik fajting sistem‘‘ (EFS) već nekoliko godina obučava ljude koji postaju štićenici najpoznatijih srpskih imena, među kojima su političari, estradne zvezde, fudbaleri, košarkaši... Učenje veštinaOva akademija u saradnji s Fakultetom bezbednosti pruža kratku i efektnu obuku za razvoj psihofizičkih veština telohranitelja. Borislav Ćosić, osnivač i glavni instruktor akademije EFS, kaže da obuka telohranitelja nije nimalo laka.- Obuka telohranitelja sastoji se iz veoma intenzivnog jednomesečnog programa, koji pruža kompletne veštine i omogućava razvoj najvažnijih psihofizičkih osobina za posao telohranitelja. U toku ovog programa svaki polaznik mora proći nekoliko faza obuke. Najbitnije je da savladaju ličnu pratnju i zaštitu klijenta, taktiku upotrebe vatrenog oružja, komunikaciju u kriznoj situaciji, pružanje prve pomoći - kaže Ćosić i dodaje da decu ispod 13 godina ne obučavaju.Zaštita poznatihPrema njegovim rečima, ljudi koje je on obučavao štitili su najuticajnije ljude u Srbiji.- Štitili smo bivšeg predsednika Srbije, Borisa Tadića, mnoge košarkaše, fudbalere Partizana, estradne ličnosti i mnoge druge - kaže Ćosić i dodaje da strah ne sme da postoji. Nakon završene obuke, polaznici dobijaju sertifikat inovacionog centra Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu i akademije EFS.

Obučavamo i ženeBorislav Ćosić kaže da su i žene članovi akademije i da su one posebno posvećene.- Žene često dobijaju velike pohvale jer su zaista posvećene učenju i treninzima. Naravno, one isključivo uče o samoodbrani, koja je veoma korisna i mislim da treba da je zna svaka žena - kaže Ćosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track