ŠIROKO: Kad ne može 13. plata, EPS isplaćuje bonus od 50.000!
Foto: Tanjug

Prvi čoveka EPS-a Aleksandar Obradović

ŠIROKO: Kad ne može 13. plata, EPS isplaćuje bonus od 50.000!

Društvo -
U Vladi Srbije tvrde da je krajem prošle godine 33.000 zaposlenih u EPS-u dobilo bonus po 50.000 dinara, što je skoro 15 miliona evra koje je to preduzeće isplatilo, iako je godinu završilo u minusu od 11,7 milijardi dinara, što je oko 100 miliona evra

BEOGRAD - Prvi čoveka EPS-a Aleksandar Obradović uveravao je vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića da neće isplaćivati 13. platu zaposlenima, a samo dan kasnije im uplatio bonuse.Podsetimo, Vučić je u nekoliko navrata pričao o nemarnim direktorima koji se neodgovorno ponašaju i nenamenski troše novac budžetskih korisnika.U Vladi Srbije tvrde da je krajem prošle godine 33.000 zaposlenih u EPS-u dobilo bonus po 50.000 dinara, što je skoro 15 miliona evra koje je to preduzeće isplatilo, iako je godinu završilo u minusu od 11,7 milijardi dinara, što je oko 100 miliona evra.U Elektroprivredi Srbije tvrde da novac jeste uplaćivan na račune radnika, ali ne kao bonus, već kao pozajmica.- Elektroprivreda Srbije nije delila niti trinaestu platu niti bilo kakve bonuse na kraju godine. Ne mislimo da se izjava prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića odnosila na nas i našeg direktora - rečeno je u EPS-u.

- Na sednicama Vlade Vučić nam se žalio na pojedine direktore, a Obradovića je pomenuo kao jednog od njih - kaže jedan od ministara. Obradoviću se zamera i više službenih putovanja za koja nije bilo preke potrebe, imajući u vidu stanje u firmi, odnosno to da nije bio spreman na štednju.

I sam Obradović je u februaru ove godine potvrdio da je bilo isplate, ali da nije reč o 13. plati već o pozajmici koja se i ranije davala. Istovremeno je EPS zbog lošeg finansijskog stanja podigao kredit od 300 miliona evra.Podsetimo, Vlada Srbije nije postavila direktora EPS-a iako je rok za izbor direktora bio 20. septembar. Ni u Ministarstvu energetike, kao ni u EPS-u nisu želeli da preciziraju kada će biti izabran direktor i zašto se odugovlači sa tim poslom. Na ovu poziciju konkurisalo je 78 kandidata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track