Vučić: Niko neće biti pošteđen, bez obzira da li su krali milione ili desetine evra!
Foto: Tanjug

Nulta tolerancija

Vučić: Niko neće biti pošteđen, bez obzira da li su krali milione ili desetine evra!

Društvo -
Bavićemo se onima koji su do sada mislili da su zaštićeni borbom protiv velikog kriminala i korupcije, a da na njih niko neće da obraća pažnju

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da u borbi protiv korupcije niko neće biti pošteđen - ni oni koji su "krali milione, ni oni koji su krali desetine ili stotine evra".

"Bavićemo se onima koji su do sada mislili da su zaštićeni borbom protiv velikog kriminala i korupcije, a da na njih niko neće da obraća pažnju", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, država insistira na nultoj toleranciji prema korupciji ma ko da je prekršio zakon.

"Korupcija i kriminal su nedozvoljivi i jednako će biti nedozvoljeni za one koji su otimali, krali i protivpravno uzimali milione evra i one koji su to radili sa desetinama ili stotinama", naveo je Vučić.

Prvi potpredsednik vlade je obišao fabriku Dajrekt grup u Zemun Polju koja se bavi prehrambenim proizvodima. Vučić je kazao da će država nastojati da uspešnim firmama, poput Dajrekt grup, omogući što povoljnije uslove poslovanja u Srbiji i dodatno zapošljavanje.

Kako je najavio Dajrekt grup planira da u naredne tri godine proširi kapacitete i zaposli još najmanje 600 radnika. Predstavnici te kompanije rekli su da su zadovoljni uslovima rada u Srbiji i da u državi postoji povoljna klima za ulaganje i investicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track