SAČEKUŠA ZA SAŠU RADULOVIĆA: Plaćeni batinaši pretukli ministra!

Otkrivamo: Ministar privrede prijavio vlasnika „Mb gas oila“

SAČEKUŠA ZA SAŠU RADULOVIĆA: Plaćeni batinaši pretukli ministra!

Društvo -
Otkrivamo Ministar privrede Saša Radulović podneo je prijavu protiv Mileta Brežančića, uhapšenog vlasnika „MB Gas oila“, zbog sumnje da je naručio njegovo prebijanje dok je on bio stečajni upravnik Šećerane

BEOGRAD - Pretukli stečajnog upravnika!Saša Radulović, ministar privrede, podneo je prijavu protiv Mileta Brežančića, pre nekoliko dana uhapšenog vlasnika „MB Gas oila“, zbog sumnje da je naručio njegovo prebijanje 2009. godine, saznaje Kurir. Ministar je tada, kao stečajni upravnik Šećerane „Dimitrije Tucović“ u Beogradu, hteo da poveća zakup za zemljište koje je koristio Brežančić. Vlasnik „MB Gas oila“ bio je u to vreme zakupac dva hektara zemlje u Padinskoj skeli i deset ari u Radničkoj ulici kod Ade Ciganlije - sve u vlasništvu Šećerane.Problem zbog zakupa- Radulović je postavljen za upravnika i posle analize poslovanja je odlučio da poveća zakup svim firmama jer je bio previše mali. Brežančićeva firma je za deset ari u Radničkoj ulici, gde je napravila pumpu, plaćala mesečno 1.000 evra. To pumpa zaradi za jedan dan, pa je novi zakup trebalo da bude mnogo veći, a to je zasmetalo Brežančiću - kaže sagovornik Kurira upoznat s celom pričom.Antonije Ušljebrka, bivši radnik „MB Gas oila“, potvrdio je za Kurir da se Brežančić u više navrata hvalio da je organizovao prebijanje Radulovića.- Skoro svi radnici to znaju! Radulović je podneo prijavu za to, naveo je da su ga NN lica pretukla i za to je osumnjičio Brežančića. Završio je u bolnici, a posle je išao s obezbeđenjem - kaže Ušljebrka.Novac za JanjićaPrivredni sud je na predlog stečajnog upravnika Radulovića raskinuo ugovor s Brežančićem o zakupu zemljišta Šećerane. Ova odluka nikada nije sprovedena, a činjenica da „MB Gas oil“ nije imao nikakva prava na ovim zemljištem nije smetala Nebojši Janjiću da izda potrebne dozvole za objekte vredne deset miliona evra izgrađene u Padinskoj skeli. Ministar privrede juče nije hteo ni da demantuje ni da potvrdi sukob s Brežančićem.Inače, poznatom biznismenu prekjuče je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je dao oko 152.000 evra mita Nebojši Janjiću, pomoćniku ministra građevine Olivera Dulića, kako bi mu on legalizovao izgrađene objekte na zemljištu Šećerane.

Mile Brežančić
Mile Brežančić

Istraga traje od 2009.Tužilaštvo za organizovani kriminal i SBPOK su „slučaj Šećerana“ počeli da istražuju (između ostalog i zakupe zemljišta) još 2009. kada su dobili prijavu sindikata. Ubrzo su prikupljene brojne izjave i dokumenta, ali do pre nekoliko dana nije bilo nikakvog efekta ove istrage. Država je od 2009. skoro deset puta pokušavala da proda imovinu „Šećerane“, ali su kupci bili nezainteresovani zbog „spora“ s „MB Gas oilom“.

Prijava ne postojiDejan Dobrosavljević, advokat Mileta Brežančića, kaže da ne zna ništa o Radulovićevoj prijavi.- Ne znam ništa o tome. Brežančić nikada nije pozivan u vezi s tim predmetom. Da je postojala prijava, uradilo bi se nešto. Nije postojala. Od druge polovine 2010. ga zastupam i za taj period mogu da kažem, mada verujem da bi mi klijent rekao da je nešto bilo pre toga - istakao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track