Jovanka Broz: Titu ni sa 60 godina nije trebala vijagra!

Otkrila tajnu

Jovanka Broz: Titu ni sa 60 godina nije trebala vijagra!

Društvo -
Tito je sa svojih 60 godina bio vitalniji od ijednog mladića, pohvalila se Jovanka Broz doktoru svog supruga

Oko Jovanke Budisavljević Broz ispleo se niz mitova, čiji je uticaj dodatno narastao njenim višedecenijskim ćutanjem. To ćutanje nije bilo dobrovoljno. Za vreme socijalizma, naredba "Jovanka mora da ćuti" došla je sa samog vrha.

Iako su joj izdavači nudili milione dolara, Jovanka nije mogla da objavi memoare.

Ova knjiga, prvi hrvatski rad o Jovanki Broz, donosi brojne odgovore na pitanje zašto je ćutanje trajalo trideset godina. ALi, osim političkih detalja donosi i brojne detalje o privatnom životu "jugoslavenskih Kennedija".

"Tito je sa svojih 60 godina bio vitalniji od ijednog mladića ", pohvalila se Jovanka Broz doktoru svog supruga.

Jednom prilikom bivši predsednik SFRJ detaljno mu je opisao zbog čega ne može da odoli ženama.

“Mladost je bujna i raskošna, ona je proleće života, puna je hormona kao biljka sokova. Mladost je očaravajuće podsticajno i kreativno doba. Mlado telo je čvrsto, jedro, puno topline i životne energije. Oči mladih osoba su pune radoznalosti, žara i požude. Koža mladih žena je baršunasta, meka i vlažna. Znoj devojaka i mladih žena ima opojni miris i sladunjav ukus. On je najjači prirodni afrodizijak koji deluje preko čula mirisa i ukusa, a pojačano se luči u trenucima emotivnog uzbuđenja", ispričao je Tito.

U knjizi koja će se uskoro naći u prodaji stoji i svedočenje čuvenog modnog kreatora Pjera Kardena o susretu sa Jovankom Broz.

"Pre više od dvadeset godina sam na poziv gospođe Tito, Jovanke Broz, prvi put došao u tadašnju Jugoslaviju. Bio sam oduševljen i jako mi je bilo žao što se jedna takva zemlja raspala", pohvalio se jedan od najpoznatijih francuskih i svetskih kreatora o poznanstvu sa Jovankom kada je 2012. došao na modnu reviju u Beograd.

"Tadašnja prva dama Jugoslavije volela je moje kreacije", rekao je Karden.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track