Najnovije vesti

Oproštaj od Srđe Popovića

U 13 sati na Novom groblju

Oproštaj od Srđe Popovića

Društvo
Ugledni beogradski advokat Popović je umro u utorak, 29. oktobra u Beogradu u 76. godini

BEOGRAD - Na Novom groblju u Beogradu danas će biti ispraćeni na kremaciju posmrtni ostaci advokata i borca za ljudska prava Srđe Popovića. Oproštaj od Srđe Popovića je u 13 sati.

 

Popović je umro u utorak, 29. oktobra u Beogradu u 76. godini. Rođen je 1937. u Beogradu, u advokatskoj porodici. Proslavio se još 1970-ih godina zastupanjem optuženih u političkim procesima. Branio je Dobricu Ćosića, Vuka Draškovića, Miću Popovića, Gojka Đogu, Mihajla Mihajlova, Leonida Šejku, Vojislava Šešelja, Mihaila Markovića, Dragoljuba Mićunovića, Nebojšu Popova, Kostu Čavoskoga, Dušana Makavejeva, Željka Ražnatovića Arkana, Franju Tuđmana, Vladimira Šeksa, Dobroslava Paragu, Ivana Zvonimira Čička.

 

Nakon dolaska na vlast Slobodana Miloševića u Srbiji, Srđa Popović je postao jedan od njegovih velikih protivnika, odnosno jedan od prvih intelektualaca koji je na njega ukazao kao "veliku opasnost". Godine 1989. je pokrenuo nezavisni nedeljnik "Vreme". U novije vreme je kao zastupnik porodice ubijenog srpskog premijera Zorana Đindića postao poznat kao najveći zagovornik teorije da se nije radilo samo o atentatu, nego o državnom udaru u Srbiji.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...