Stros-Kan ministru Raduloviću obećao pomoć za najteža restrukturiranja
Foto: Tanjug

Ministarstvo privrede

Stros-Kan ministru Raduloviću obećao pomoć za najteža restrukturiranja

Društvo -
Savetnik Vlade Srbije za danas ima zakazan čitav niz sastanaka sa poslodavcima, sindikatima, predstavnicima stranih privrednih komora
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Savetnik Vlade Srbije Dominik Stros-Kan, sa saradnicima, sastao se danas sa ministrom privrede Sašom Radulovićem i timom njegovih savetnika, najavljeno je iz tog ministarstva.

Savetnički tim Stros Kana obećao je na sastanku sa ministrom privrede Sašom Radulovićem da da će pomoći u rešavanju problema najtežih restrukturiranja.

Savetnik Vlade Srbije Dominik Stros Kan i ministar privrede Saša Radulović razgovarali su na jutrošnjem sastanku o problemima preduzeća u restrukturiranju, ekonomskim merama i zakonima koje je potrebno doneti za pokretanje privrede, rečeno je u ministarstvu.

Na sastanku su razmatrane i ekonomske reforme koje će se sprovoditi do kraja godine, i načini uklopanja interesa različitih interesnih grupa. Posebna tema bili su zakoni koje bi trebalo doneti da bi se pokrenula privreda.

Sastanak je počeo oko 9 jutros, kao prvi u nizu sastanaka koje će Stros Kan danas imati u Beogradu.

Stros-Kan će se sastati i sa predstavnicima Unije poslodavaca Srbije, Asocijacije malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, Udruženja poslodavaca Srbije "Poslodavac", NALED-a i Udruženja korporativnih direktora Srbije.

Nešto kasnije, planiran je njegov sastanak s predstavnicima Saveta stranih investitora, Američke privredne komore, Delegacije nemačke ekonomije u Srbiji, Italijansko-srpske privredne komore, Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije, Francusko-srpske privredne komore i Privredne komore Austrije.Stros-Kan će se sastati i sa predstavnicima Privredne komore Srbije, Udruženja osiguravača Srbije i Udruženja banaka Srbije, kao i s predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata - ASNS, Konfederacije slobodnih sindikata, Udruženih sindikati Srbije "Sloga" i Industrijskog sindikata Srbije.

Radi besplatno tri meseca- bivši generalni direktor MMF Dominik Stros-Kan 17. septembra potvrdio je da će biti savetnik Vlade Srbije- došao je na predlog prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića- deo Stros-Kanovog savetodavnog tima radiće u Beogradu, a deo u Parizu- Sros-Kan i ostali strani savetnici Vladi Srbije trebalo bi da pomognu da se smanje fiskalni deficit i javni dug- ideja je i da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje u Srbiji- prva tri meseca Stros-Kan će raditi besplatno, a kasnije će biti utvrđeno kako i koliko će biti plaćen za savetovanje Vlade Srbije

http://www.youtube.com/watch?v=yn--HnABhfE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track