RANI RADOVI: Srpski ambasador u spotu folk pevačice

Od statiste do vrha srpske diplomatije

RANI RADOVI: Srpski ambasador u spotu folk pevačice

Društvo -
Vladimir Petrović, doskorašnji ambasador Srbije u SAD, karijeru započeo u spotu pevačice Kristine Rozić Mimi

BEOGRAD - Od manekena do ambasadora!Vladimir Petrović, doskorašnji ambasador Srbije u SAD, u mladosti se oprobao kao glumac, odnosno maneken u spotu već zaboravljene pevačice Kristine Rozić Mimi. Petrović se pojavljuje u spotu za Mimin veliki hit iz davne 1994. godine „Budi malo muško“, saznaje Kurir. Iako se Petrović za ove dve decenije prilično fizički promenio, njegovo „manekenisanje“ se kao anegdota već godinama prepričava po beogradskoj čaršiji.- Naime, Vladimir, tada tek punoletni mladić, u spotu glumi dečka pevačice, koja je shvatila da on nije dostojan njene ljubavi. To nije ništa strašno, osim što se prijatelji ponekad šale s njim. Nikad se ne treba stideti svoje prošlosti - otkriva za Kurir jedan od izvora.Pevačica Kristina Rozić zvana Mimi, koja danas nastupa sa Riznica bendom, za Kurir kaže da je sve moguće, ali da je tog momka videla samo jedanput u životu, i to kad su snimali spot.- Verujte, rediteljka je dovela tog dečka i snimali smo spot. I ne sećam se kako se zove. Drago mi je ako je napredovao, ali, iskreno, ne sećam se. Nikad se posle toga u životu nismo videli - rekla je pevačica za Kurir.S druge strane, Petrović, iako je nedavno razrešen s dužnosti ambasadora, još se nije vratio u zemlju i po pravilima Ministarstva spoljnih poslova nije mu dozvoljeno da daje izjave bez dozvole MSP. Vladimir Petrović je, pored toga što je diplomata, i zet profesora Olivera Antića, savetnika predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića.

Bila mu talična... Mimi
Bila mu talična... Mimi

Scena iz spota... Vladimir i Mimi
Scena iz spota... Vladimir i Mimi

Budi malo muškoStojiš tu preda mnomkao pajac pognute glavei jedan si od onihšto se uvek ludi praveBila sam ti dobra godinu, dvesad osećam na tebi miris njenma budi malo muškopa mi priznaj sveOkreni se i idikad mi prva suza krenema kao da sam vazduhsamo prođi pored meneposlednje sto želimto je tvoje sažaljenjePredugo se znamoda me takne loša glumanaivna sam moždaali znaj da nisam ludaTreba da u zemlju propadnešlažeš me, a okom ne trepnešma budi malo muškopa mi priznaj sve

U biografiji nema manekenisanjaPetrović je diplomirao političke nauke na državnom univerzitetu Džordžije u SAD. Karijeru je započeo u advokatskoj firmi „Poup, Makglamru, Kilpatrik end Morison LLP“, nakon čega je radio u „Ker Ju-Es-Eju“ kao savetnik i u „Grej, Rast, St. Amand, Mofet end Briskiju“ u Atlanti. Petrović je radio za državu Ilinois, prvo kao direktor kadrovske službe u Ministarstvu za infrastrukturu 2003. godine, a od jula 2004. godine kao zamenik ministra trgovine. Zatim se vraća u Srbiju i počinje da radi u MSP, nakon čega preuzima dužnost ministra-savetnika u Ambasadi Srbije u Vašingtonu. Februara 2009. imenovan je za ambasadora Srbije u SAD.

http://www.youtube.com/watch?v=lg3NM7CB0ek

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track