Dačić: Jurićemo do Budimpešte 200 na sat!
Foto: Beta

EPOHALNO: Premijer Srbije najavio novi projekat

Dačić: Jurićemo do Budimpešte 200 na sat!

Društvo -
Dačić se nada rekonstrukciji pruge, tvrdi da ne poznaje vođu navijača sa kojim je uslikan, kao i da između njega i Vučića ima varnica

BEOGRAD - Brze pruge Srbije!Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić najavio je, gostujući na TV Prva, da će 26. novembra učestvovati na samitu u Bukureštu sa još 16 premijera evropskih zemalja i Kine.- Mađarski premijer Viktor Orban i ja kineskim partnerima ćemo predložiti zajedničku realizaciju projekta rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, kako bi se vozovi na toj deonici kretali brzinom većom i od 200 kilometara na sat - najavio je Dačić.Ne poznaje navijačeOsim o ovom projektu, govorio je o kosovskim izborima, odnosu s Vučićem, ali i problemima s navijačkim grupama.Tako Dačić tvrdi da ne poznaje Aleksandra Vavića, jednog od vođa navijačke grupe Alkatraz (Partizan), iako je u izbornoj noći, dok je SPS u svojim prostorijama proslavljao izborni rezultat, Vavić uslikan tik uz premijera. Na pitanje otkud jedan od vođa navijača Partizana kod socijalista, Dačić je nevešto pokušao da se opravda, pa je rekao da SPS nije slao pozivnice za tu proslavu?!- Ja njega ne poznajem. To je bila proslava na dan kad su bili poslednji izbori. Tu nikome nisu slate pozivnice - kazao je Dačić gostujući u emisiji „Stav Srbije“.Podbadanja sa VučićemNa opasku voditelja da su možda neki od tih navijača zaštićeni jer se krivične prijave ne procesuiraju, Dačić je poručio da, što se tiče policije, niko nije zaštićen.Komentarišući česte najave da bi sledeće godine mogli biti vanredni parlamentarni izbori, te kakav je odnos između njega i lidera najveće stranke u Vladi - Aleksandra Vučića, Dačić je rekao da on i vicepremijer imaju korektan odnos, ali sa „stalnim podbadanjem i varnicama“!- To je bila jedna epizoda zbog lokalne vlasti u Beogradu i to je tema našeg stalnog podbadanja i varnica, ali odnos je korektan. Ja njemu nemam šta da zamerim - kazao je Dačić i dodao:- Nisam premijer silom. Da li će biti izbora? Hoće ako dođe do problema u našem funkcionisanju ili ako nema rezultata.Dačić je još kazao da nije vrbovao Vuka Jeremića da pređe u SNS, ali da je Jeremić, dok je bio u DS i ministar spoljnih poslova, vodio politiku koja je bliža programu SPS nego DS.

Ispitaćemo zloupotrebe u SIEPAPremijer Srbije Ivica Dačić je rekao i da treba ispitati navode o zloupotrebi u državnoj agenciji SIEPA i Fondu za razvoj.- Treba sprečiti te zloupotrebe i analizirati koliko je toga zaista bilo - rekao je Dačić i dodao:- Za mene je bio frapantan podatak koji je ministar privrede izneo: da je manje od 100 radnih mesta otvoreno od svega što su davali iz Fonda za razvoj.

Da smo znali, strategija ne bi bila na dnevnom reduPrema Dačićevim rečima, s Rusima je došlo do nesporazuma zbog usvajanja dokumenta o strategiji razvoja NIS na sednici Vlade, a na predlog Ministarstva energetike.- Niko od nas nije pretpostavljao da može biti problema, da smo znali, ne bismo to stavljali na dnevni red. Tek smo kasnije saznali da ruska strana nije konsultovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja