Dačić uručio ključeve stanova za 30 radnika MUP
Foto: Tanjug

Premijer Vlade Srbije

Dačić uručio ključeve stanova za 30 radnika MUP

Društvo -
Posle uručenja ključeva, Dačić je izrazio zadovoljštvo što je za 30 porodica policajaca omogućeno da dobiju krov nad glavom
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je danas ključeve stanova za 30 radnika MUP iz Zrenjanina, Rume, Šida, Čačka i Ivanjice.

Posle uručenja ključeva, Dačić je izrazio zadovoljštvo što je za 30 porodica policajaca omogućeno da dobiju krov nad glavom, istakavši da to nije bila besplatna dodela stanova.

Dačić je rekao da će oni koji su ih dobili, stanove otplaćivati pod određenim uslovima i da je to bilo jedno od mogućnih rešenja u otežanim ekonomskim uslovima. On je rekao da u Srbiji ima veliki broj lokacija na kojima je 1999. i 2000, tokom obnove zemlje, počela izgradnja takozvanih "Mrkonjićevih stanova" sa čime se potom zastalo.Premijer je dodao da će MUP, zajedno sa Ministarstvom odbrane i Građevinskom direkcijom Srbije, pokušati da pronađe optimalna rešenja i ekonomski odžive načine za stavljanje tih stanova u funkciju.

"Više nema besplatne dodele stanova, što je odraz ekonomske situacije i treba da vidimo gde postoje lokacije i kako da ih stavimo u funkciju", rekao je Dačić.

On je podsetio da u MUP-u postoji veliki broj ljudi koji i dalje nemaju rešeno stambeno pitanje, kao i da se dugi niz godina ne dodeljuju besplatni stanovi. Policijski službenik iz Čačka Miloš Maričić se u ime kolega zahvalio, istakavši da su uslovi za dobijanje tih stanova bili povoljniji od uslova na tržištu. Prema njegovim rečima, to će omogućiti efikasniji rad policijskih službenika, jer je uz zaposlenje, rešavanje stambenog pitanja jedno od glavnih pitanja za rešavanje egzistencije u današnje vreme.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, stanove dobijaju oni zaposleni "koji su ostvarili pravo po raspisanom javnom konkursu za kupovinu stanova, izgrađenih sredstvima za realizaciju Nacionalnog investicionog plana u državnoj svojini".

Stanove je dobilo 16 policijskih službenika u Zrenjaninu, 10 u Rumi, dvojica u Šidu i po jedan u Čačku i Ivanjici, rečeno je ranije Tanjugu u MUP-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track