Ministar Selaković: Zgrada suda u Sokobanji nelagalni objekat
Foto: Marina Lopičić

Skupština Srbije

Ministar Selaković: Zgrada suda u Sokobanji nelagalni objekat

Društvo -
Zgrada u kojoj se nalazi sokobanjski sud izgrađena bez ijedne građevinske dozvole

BEOGRAD - Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o područjima sudova i javnih tužilaštava, da je zgrada u kojoj se nalazi sud u Sokobanji izgrađena bez ijedne građevinske dozvole."Sokobanja je pravni nonsens u jednom pogledu. Ona je naseljeno mesto u kome je zgrada suda nelegalno izgrađen objekat bez ijedne dozvole. To je potpuni nonsens", rekao je Selaković.

Tokom polemike sa poslanikom DS Dejanom Nikolićem, koji je tvrdio da je tom gradu potreban opštinski sud, a ne sudska jedinica, kako predviđaju nova zakonska rešenja, i upitao ministra šta je učinjeno tokom godinu dana od kada su naprednjaci na vlasti da to isprave, Selaković je istakao da je, kao prvo, izneta ta informacija, a zatim i pokrenut postupak legalizacije.

Selaković je apostrofirao kao važnije pitanje ko je mogao mimo zakonske procedure da podigne ili kupi objekat za sud bez ijedne građevinske dozovle i ko je mogao da useli sud u takav objekat."Za godinu dana, kao prvo izenli smo tu informaicju, a zamislite da u takvom objektu dođe do požara, pitanje je ko snosi odgovornst“, rekao je Selaković.Minisitar je naglasio da se u Sokobanji svake godine broj stanovnika povećava i da je to razlog što se uvodi sudska jedinica, koja će, kako tvrdi, moći da postupa kao sud.

"Moći će da se sudi i krivica i parnica, a kada je u ptianju broj predmeta, nemojte da preuveličavate, postoji jasna statistika o tome. Sokobanja dobija više u odnosnu na stari zakon", zaključio je Selaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track