Nemica saznala da je Srpkinja: Brata i sestru srela posle 60 godina!

Prvi susret s najbližima

Nemica saznala da je Srpkinja: Brata i sestru srela posle 60 godina!

Društvo -
Hildegard Vagner, iz Drezdena, posle šest decenija traganja saznala za majčinu životnu tajnu i došla u Srbiju. Njen pravi otac je Simo Pustinja, ratni zarobljenik Karađorđeva

KIKINDA - Krv nije voda!Nemica Hildegard Vagner (67) iz okoline Drezdena, okončala je višedecenijsku potragu za biološkim ocem Simom Pustinjom, ali i najbližim srodnicima. U Kikindi se juče prvi put srela sa sestrom Milicom Pepić (66) i bratom po ocu Brankom Pustinjom (62). Suze radosnice troje ljudi, koje je matica života nakon toliko vremena spojila, nije moglo da sakrije.Majka se preudala- Život režira razne drame, a u ovoj smo nas troje glavni glumci - priznala je Vagnerova, koja je tek pre nekoliko meseci otkrila da je njen otac ratni zarobljenik iz Kikinde, koji je tokom Drugog svetskog rata radio i na imanju njenog dede:- Tu je upoznao moju majku Katarinu. Intimne veze između Nemica i ratnih zarobljenika bile su u to vreme strogo kažnjavane. Ženu bi ošišali do glave i posramljenu vodili kroz selo dok bi, u najboljem slučaju, muškarca premestili u drugi logor. Majka je s mojim ocem, koga su zvali Simon Bustinja, zatrudnela. On je iz zarobljeništva u Jugoslaviju doveo ženu, ukrajinsku učiteljicu iz okoline Kijeva, i s njom je dobio decu. Moja majka se 1949. udala, ali sam znala da čovek s kojim živimo nije moj otac.Tajna potraga- Bilo mi je sumnjivo što se nalazim na njihovoj venčanoj fotografiji. Sve dok je bila živa, majka je odbijala da razgovaramo o ovoj temi. Potajno sam sve vreme tražila oca. Obraćala sam se Crvenom krstu, mnogim institucijama... -ispričala je Vagnerova.Tek nakon majčine smrti dobila je fotografiju s tekstom na poleđini o ocu i saznala njegovo pravo ime i da je Srbin.(S. U.)

Sestra Milica: Otac je ne bi ostavio da je znaoBranko kaže da je u maju saznao za Hildegard i da je DNK test potvrdio da njihovim venama teče ista krv.- Sad smo se konačno i videli - rekao je Branko.Milica priznaje da je jedva čekala da virtuelnu komunikaciju internetom zameni zagrljaj sa sestrom iz Nemačke.- Susret je bio dirljiv. Mi nismo patili koliko je ona jer nismo znali... Ona je od detinjstva patila tragajući za pravom istinom. Uverena sam da je otac ne bi ostavio da je znao za nju - ispričala je Milica.

Otac... Sima Pustinja
Otac... Sima Pustinja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track