Vulin: Nama su svi Srbi podjednako dragi, ali nam je Srpska  najbliža!

Lokalni izbori na Kosmetu

Vulin: Nama su svi Srbi podjednako dragi, ali nam je Srpska najbliža!

Društvo -
Nama su svi Srbi podjednako dragi i Srbija neće da deli svoje Srbe, volimo sve podjednako. Ali moramo da kažemo da nam je lista "Srpska" u političkom smislu svakako najbliža, rekao je Aleksandar Vulin

DEČANI - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da će pobeda kandidata Građanske inicijative "Srpska" u drugom krugu izbora na Kosovu i Metohiji biti veoma značajna, jer je to najsigurniji način da se formira Zajedica srpskih opština i da Srbija nastavi da finansira, čuva i unapređuje život Srba u pokrajini.

Vulin je novinarima u Dečanima rekao da je teško poverovati da će oni koji trenutno učestvuju u kosovskoj vladi i podržavaju ovakav odnos prema Srbiji i predstavnicima države Srbije biti spremni da u Zajednici srpskih opština grade "ono što ta zajednica jeste, a to je neraskidiva veza s državom Srbijom".

"Nama su svi Srbi podjednako dragi i Srbija neće da deli svoje Srbe, volimo sve podjednako. Ali moramo da kažemo da nam je lista "Srpska" u političkom smislu svakako najbliža", rekao je Vulin.

On je rekao da Srbija nikome nije uskratila socijalnu pomoć ili platu bez obzira za koga glasaju, ali da je lista "Srpska" politički najbliža i da veruje da će omogućiti da se ZSO formira kako je planirano u Briselu.

"Verujemo da će "Srpska" omogućiti da ZSO napreduje, da se formira kako treba i da ne bude nevladina organizacija, već da bude onakva kakva je i zamišljena u Briselu, a to je način i oblik da država Srbija može da nastavi da finansira život Srba na KiM i da Srbi mogu da se osećaju sigurno, zaštićeno i slobodno", rekao je Vulin.

Drugi krug izbora na Kosovu i Metohiji zakazan je za 1. decembar.

http://www.youtube.com/watch?v=uDHRvxSfbI0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track