Najnovije vesti

MALA LANA: Tata, hoću li možda nekad da ozdravim?

Teško obolela devojčica život provodi u bolnici

MALA LANA: Tata, hoću li možda nekad da ozdravim?

Društvo
Šestogodišnja Lana Nikolić (6) iz Beograda boluje od teškog oblika aplastične anemije i hitno joj je potrebno još 101.000 evra radi transplantacije koštane srži u Italiji

BEOGRAD - Priča koja će rasplakati i najjače.
Porodica Nikolić je bila srećna sve do maja ove godine. Tada je njihovoj ljubimici, maloj Lani (6) dijagnostikovan težak oblik aplastične anemije i njena bolest je u jednom danu isisala svu radost iz njih. Prestali su da se smeju, planiraju i žive bezbrižno. Za transplantaciju koštane srži u Italiji neophodno je čak 156.000 evra, bez troškova puta, boravka i hemoterapije, kao i 50.000 evra za pronalaženje nesrodnog donora koštane srži. Do sada su zahvaljujući dobrim ljudima sakupili 105.000, ali i dalje nedostaje 101.000 evra.

Sve se srušilo

Svim srcem iščekujući srećan kraj, devojčicin otac Oliver Nikolić priča za Kurir kako je težak period koji su prošli, a kako je strašna neizvesnost svega što ih tek čeka.
- Oduvek sam znao da je najstrašnija stvar u životu imati bolesno dete i biti nemoćan. Kada smo otkrili Laninu bolest, život cele naše porodice potpuno se promenio. Sve akcije i planovi su stali. U jednoj sekundi sve je postalo nevažno.

Samo nam je Lanino zdravlje bilo na pameti. A nismo mogli ništa - priča zabrinuti Oliver Nikolić otac male Lane. Pošto joj je bolest potpuno urušila imunološki sistem, nesrećna devojčica ne sme da se kreće među velikim brojem ljudi da ne bi dobila neki virus i zato je strogo izolovana.

Igra se sa špricevima

- Jedino mesto gde Lana izlazi je bolnica. Tužno je to. Gledam je i srce mi se steže kada umesto igračaka koristi špriceve i igle i izigrava lekara. To je njena svakodnevica i to joj je u mašti. Daje lutkicama injekcije i vadi im krv, baš kao što i njoj lekari to rade. Svaki drugi dan moramo da idemo na transfuziju, gde prima eritrocite i trombocite.

Ne možete da zamislite kako mi je kada mi ona sa svojih šest godina kaže: „Tata, koliki su mi danas trombociti, je l‘ mi bolja krv? Hoću li možda nekad ozdraviti?“ Slušam je i ne mogu da progovorim od tuge, šta bih joj rekao na to - priča Oliver.

Kako pomoći Lani

SMS broj:
4022 aktivan za sve mreže
Cena poruke je 100 dinara
Uplata na račun:
Na ime Oliver Nikolić   
Za dinarske uplate: 160-1-73, poziv na broj: 51-102-0012682.1
Za devizne uplate: Banka inteza, Milentija Popovića 7b
11070 Novi Beograd
DBDBRSBG, IBANRS35160513020158224493

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...