Klime uskoro i u srpskim vagonima

Modernizacija

Klime uskoro i u srpskim vagonima

Društvo -
"Železnice Srbije" su najavile da će u naredne dve godine stići u Srbiju 60 novih vozova i 15 lokomotiva, kupljenih na kredit

BEOGRAD - Vagonima, lokomotivama i vozovima Železnica Srbije predstoji ugrađivanje uređaja za klimatizaciju, ali to zavisi od finansijske situacije i odobrenih sredstava.

O tome su danas na sastanku u Beogradu ragovarali generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub Simonović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Dejan Bošković, menadžer kompanije "Vošloh-Kipe" koja u Novom Sadu planira izgradnju fabrike.

Simonović je rekao da se ugrađivanje uređaja za klimatizaciju može obavljati tokom investicionih popravki lokomotiva i vagona. Pored toga "Železnice Srbije" su najavile da će u naredne dve godine stići u Srbiju 60 novih vozova i 15 lokomotiva, kupljenih na kredit, kojima će, posle garantnog roka, biti neophodno održavanje, po tenderski najpovoljnijim cenama i uslovima.

Bošković je na sastanku rekao je da je firma "Vošloh-Kipe" već partner remontnog preduzeća "Želvoz" iz Smedereva i izrazio spremnost da se uskoro u jedno vozno sredstvo ugradi uređaj za klimatizaciju. Simonović i Vučević su razmotrili i modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta i sudbinu Ranžirne železničke stanice u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track