Na Kosovu završili autoput "Ibrahim Rugova"
Foto: BETA

Poslednja deonica

Na Kosovu završili autoput "Ibrahim Rugova"

Društvo -
Komletno rukovodstvo privremenih institucija na Kosovu, predvođeni Atifete Jahjagom skupilo se na otvaranju

Veliki projekti u Srbiji godinama kasne, gubilo se vreme i rušila koncesija za auto-put Horgoš-Požega, gradilišta su se otvarala samo za slikanje političara... S druge strane, poslednja deonica autoputa "Ibrahim Rugova" koji spaja Kosovo i Albaniju, završena je danas uključivanjem rasvete kod sela Mazgit, nedaleko od Prištine. Poslednja deonica auto-puta biće puštena u saobraćaj u sredu ujutru.

Atifete Jahjaga je rekla u govoru da je autoput dokaz da je Kosovo spremno da sopstvenim snagama čini velika dela koja olakšavaju komuniciranje, podstiču saradnju i povezuju zemlje i omogućavaju slobodno kretanja ljudi i robe.

Jahjaga je ponovila da Kosovo gradi "državu ravnopravnih građana i sveobuhvatnu državu".- Gradimo državu gde će se sloboda svakog građana poštovati, ceniti i unapređivati, u kojoj su zakon i ustav osnova njene izgradnje, i gde su odgovornost i obaveze za državu jednake za sve - kazala je ona.

Premijer privremenih vlasti Kosova Hašim Tači je ocenio da je uspešno završena izgradnja jednog od najvećih projekata i najavio da će uskoro početi novi, aludirajući na početak izgradnje autoputa Priština-General Janković.Autoput ka Albaniji je ukupne širine 28 metara, sa četiri trake u svakom smeru širine po 3,7 metra i po dve pomoćne trake od 3 metra, uz zeleni pojas u sredini od četiri metra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track