Radulović: Briga me za vaše plate, odmah uradite novu reviziju
Foto: Dado Djilas

Bahato: Ministra ne zanima što ljudi nemaju šta da jedu

Radulović: Briga me za vaše plate, odmah uradite novu reviziju

Društvo -
Ministar privrede tražio od direktora fabrike „14. oktobar“ da uradi četvrtu reviziju, koja košta 1.200.000, iako ga je menadžment upozorio da nemaju novca ni za plate radnicima

BEOGRAD - Sumanuto.Ministar privrede Saša Radulović tražio je od direktora fabrike „14. oktobar“ iz Kruševca Dragog Nestorovića da po četvrti put uradi reviziju fabrike! Iako ga je menadžment „14. oktobra“ upozorio da nema novca ni za plate radnicima, on je insistirao na novoj reviziji koja košta oko 1.200.000 dinara!Ništa mu ne valjaRadulović je početkom meseca na skupu koji je organizovao gradonačelnik Kruševca, a gde se okupilo nekoliko direktora velikih društvenih firmi, ispitivao Nestorovića o vrednosti pomenute fabrike, kad mu je i zatražio da se uradi revizija, iako mu je direktor rekao da su uradili već tri i da je to veliki trošak za fabriku, koja već grca u dugovima.- Ministar mi je rekao da nijedna procena koju smo uradili nije dobra i da zato mora da se radi četvrta i to da je urade lokalni sudski veštaci, a košta nas 1.200.000 dinara! Uradili smo dve revizije - jednu internu, drugu su uradili Dilojt i Tuš, a treća je knjigovodstvena vrednost, ali njemu ništa nije bilo dovoljno dobro. Radulović je tim nametom samo opteretio fabriku, koja je i ovako u lošoj situaciji - kaže u razgovoru za Kurir Dragi Nestorović.Ovaj direktor je tražio od Radulovića da se fabrici obezbede obrtna sredstva za ugovore za koja bi on garantovao imovinom firme, ali će umesto toga radnici dobiti po dva minimalca do Nove godine, za šta je opet morao da garantuje imovinom firme.- Da su mi obezbedili ta sredstva, mogao sam da nastavim da radim i da radnicima dam plate, ovako smo garantovali imovinom da bi država isplatila minimalac za radnike - dodaje Nestorović.Inače, na pomenutom sastanku ministar Radulović se postavio kao profesor, pa je doslovno propitivao direktora o računovodstvu. Pitao ga je da li zna šta je knjigovodstvena vrednost i da li zna koliko mu vredi fabrika, da bi mu onda sarkastično poručio da „14. oktobar“ vredi nula dinara!Uloga malog Perice- Nisam očekivao takav način razgovora. Hteli smo da iznesemo svoje viđenje, da nas ministar sasluša i da probamo da nađemo neko rešenje. Znao sam da mora biti kako ministar kaže, ali nisam očekivao onako nešto. Morao sam da prihvatim ulogu malog Perice i da je on veliki profesor - kaže Nestorović.(K. B.)

Nestorović: Radulović je tim nametom samo opteretio našu fabriku
Nestorović: Radulović je tim nametom samo opteretio našu fabriku

RadulovićNEMA VIŠE NEDOMAĆINSKOG PONAŠANJA U PREDUZEĆIMAU Ministarstvu privrede nam je rečeno da ministar nikog na pomenutom skupu nije omalovažavao.- Uvidom u snimak pomenutog skupa zaista ne vidimo realne osnove percepcije omalovažavanja bilo koga - rečeno nam je u Ministarstvu. - U brojnim slučajevima utvrđena je netačnost podataka u dostavljenoj „ličnoj karti“ i njihov nesklad sa stvarnim stanjem. Neodgovorno i nedomaćinsko ponašanje i poslovanje rukovodstava preduzeća u državnom vlasništvu mora što pre da prestane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track