ČEKA NAS BLAŽA ZIMA: Najhladnije biće u januaru sa minus 6

Prognoza

ČEKA NAS BLAŽA ZIMA: Najhladnije biće u januaru sa minus 6

Društvo -
Predviđa se da će srednja zimska temperatura biti od 1 ispod nule do 5 stepeni u nižim predelima, a od 6 ispod nule do 1 stepen u planinskim predelima

BEOGRAD - Najhladniji period ove zime biće u januaru, kada se očekuje temperatura od šest stepeni Celzijusa ispod nule, saopštio je RHMZ.

Kako se navodi u saopštenju, predviđa se da će srednja zimska temperatura biti od jedan stepen ispod nule do pet stepeni Celzijusa u nižim predelima, a od šest ispod nule do jedan stepen u planinskim predelima.

Tokom decembra, januara i februara broj dana sa maksimalnom temperaturom ispod nula stepeni Celzijusa iznosiće u Beogradu oko 15, u ostalim delovima Srbije kretaće se od 14 do 30, a u brdovito-planinskim predelima oko 40 dana. Prema prognozama RHMZ, broj dana sa minimalnom temperaturom vazduha ispod nule, iznosiće od 54 do 72, u Beogradu oko 50, a u brdovito-planinskim predelima oko 80 dana.

"Količina padavina zadržaće se u granicama višegodišnjeg proseka sa 90 milimetara na severu Panonske nizije do 140 milimetara na jugozapadu Srbije, dok se u brdovito-planinskim predelima očekuje lokalno i do 240 milimetara", navodi se u saopštenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track