Najnovije vesti

Objavljen novi red vožnje Železnica Srbije za 2014.

Novi Sad

Objavljen novi red vožnje Železnica Srbije za 2014.

Društvo
Direktor Dragoljub Simonović rekao da je Železnica Srbije tokom ove godine uspela značajno da smanji kašnjenje vozova, što je doprinelo poboljšanju poslovanja te kompanije

NOVI SAD - Generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović, petnaest minuta posle ponoći, na železničkoj stanici u Novom Sadu, objavio je novi red vožnje koji će važiti do 13. decembra 2014. godine. U celoj Evropskoj uniji menja se red vožnje, a u Novom Sadu prvi put je pokrenut novi red vožnje za celu Srbiju, izjavio je Simonović.

On je rekao i da je Železnica Srbije tokom ove godine uspela značajno da smanji kašnjenje vozova, što je doprinelo poboljšanju poslovanja te kompanije."Kašnjenja su smanjena za 36 do 37 odsto, a otkazivanja vozova su svedena na minumum", rekao je Simonović dodajući da je jedan od glavnih ciljeva Železnica Srbije da odgovori zahtevima putnika.

On je u šali kazao da veruje da novi red vožnje nije prepisivački, odnosno da nije prepisan od prethodnih i dodao da veruje da su stručne službe Železnica Srbije na pravi način odredile red vožnje prema potrebama putnika. Proglašenju novog reda vožnje Železnica Srbije prisustvovali su i vodeći ljudi grada Novog Sada, sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem na čelu.

Vučević je rekao novinarima da mu je drago što je novi red vožnje promovisan upravo u Novom Sadu. "Za grad Novi Sad je posebno važno da se reši pitanje stare ranžirne stanice kako bi se otvorio prostor za investicije, jer bi se dobila velika površina koja je jako interesantna investitorima", rekao je Vučević dodajući da je i interes Železnica Srbije da se reši pitanje ranžirne stanice.

Direktor Železnica Srbije je obilazak železničke stanice u Novom Sadu počeo prijemom raporta šefa železničke stanice nakon čega je obišao stanične prostorije, centar za daljinsko upravljanje i operativno odeljenje. Pre zvaničnog proglašenja novog voznog reda, Simonović je primio i raport direktora Sektora za saobraćajne poslove.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...