Aleksandar Šapić, uzdanica Dragana Đilasa, omalovažio sve medije u nameri da spreči objavljivanje korupcionaških afera u koje je upleten i predsednik Demokratske stranke

BEOGRAD - Udar na medije.
Aleksandar Šapić, generalni sekretar i član Predsedništva Demokratske stranke, uvredio je sve pripadnike novinarske profesije u Srbiji, uporedivši ih ni manje ni više nego s prostitutkama.

- Pitam jednu novinarku da li ju je sram kad potpiše lažan naručeni tekst. Ona kaže, mora od nečeg da živi. I prostitutka ima sličan odgovor - napisao je na društvenoj mreži Tviter Aleksandar Šapić, uzdanica lidera demokrata Dragana Đilasa.

Pokušao da se opere

Jedan od tviteraša skrenuo mu je pažnju opaskom da „se preteruje s tom pričom o novinarima u poslednje vreme“:
- Ispade da smo svi takvi, a to nije istina - poručio je Šapiću, na šta mu je ovaj doktor industrijskog menadžmenta, poznatiji kao Gangula, odgovorio pokušavši (bez)uspešno da se izvuče:

- Nisam rekao da su svi takvi. Naravno - napisao je ovaj demokrata.
Đilasov pulen, složni su u osudi medijski radnici, na taj način pokušava da izvrši pritisak na medije da prestanu da istražuju i objavljuju činjenice o korupcionaškim aferama demokrata u koje su upleteni kako on tako i njegov šef Dragan Đilas.
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović kaže da je zaista neprimereno da se bilo ko, a naročito javni funkcioner, na taj način obraća novinarima i novinarkama.

Neprikladno obraćanje

- Posebno zato što je Šapić političar i stranački funkcioner, morao bi malo više da povede računa o tome na koji način se postavlja i kako komunicira s novinarima i novinarkama, bez obzira na to šta misli o novinarskoj profesiji - ocenjuje predsednik NUNS. I predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije (UNS) Petar Jeremić smatra da je Šapić, između ostalog, pokazao svoju (ne)kulturu.

- Svako, pa i Šapić, ukoliko je nezadovoljan medijskim sadržajem, može da se žali Savetu za štampu ili da pravdu potraži na sudu. Vređanje nije način na koji on, kao javni funkcioner, treba da se obraća novinarima. To je krajnje neprikladno i više govori o njemu - zaključuje Jeremić.

(E. K.)
Jeremić: Ako nije zadovoljan medijskim sadržajem, može da se žali Savetu za Štampu