ZVERI U SRPSKIM ŠKOLAMA: Učenik napio druga, skinuo ga golog i gađao pikadom!
Foto: Shutterstock

Užas u Kragujevcu

ZVERI U SRPSKIM ŠKOLAMA: Učenik napio druga, skinuo ga golog i gađao pikadom!

Društvo -
Sedmak naterao osmaka iz Kragujevca da pije rakiju, pa ga onda skinuo i gađao strelicama u zadnjicu

KRAGUJEVAC - Dno srpskog školstva.Učenik osmog razreda Osnovne škole „Dragiša Mihajlović“ u Kragujevcu zadobio je teške povrede stražnjice jer ga je u nju strelicama za pikado gađao đak ove škole koji pohađa sedmi razred.

Monstruozno

Incident koji je šokirao Kragujevčane zbio se prošle srede, kad su dvojica učenika sedmog razreda srela na putu za školu svog starijeg druga i nagovorila ga da tog dana ne idu na časove u popodnevnoj smeni, već da s njima ode kod jednog od njih kući da se „zabavljaju“.- Izvadili su alkohol i jedan od dvojice inicijatora te zabave smislio je „igru“ da ovom nesrećnom dečaku postavlja pitanja. Ako tačno ne odgovori, mora da popije čašicu rakije. Ta „igra“ je trajala nekoliko sati, dok se dečko nije napio. Onda ga je taj monstrum skinuo golog, odveo pod hladan tuš u kupatilo i počeo da ga gađa pikadom u stražnjicu! Drugi učenik koji je bio u njegovom društvu nije učestvovao u tom zverskom maltretiranju koje je trajalo do uveče - kaže Kurirov izvor iz istrage.Po okončanju maltretiranja u kući, nesrećni dečak je odveden u školsko dvorište, gde ga je glavni vinovnik ovog incidenta terao da hoda pravo i pretio mu da će opet „isto proći ako nekome kaže šta se desilo“. U strahu, dečko je ćutao skoro ceo dan, dok ga nisu savladali bolovi u povređenoj stražnjici.Istraga- Slučaj je prijavljen i ispitujemo ga. Nakon konsultacija s tužiocem, protiv glavnog učesnika ovog nemilog događaja podneli smo krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, a za drugog đaka je utvrđeno da nije učestvovao u nasilju - izjavio nam je Goran Živković, načelnik Policijske uprave Kragujevac. Identitet nasilnika i maltretiranog dečka se ne otkriva jer je reč o maloletnim licima.

Učenik maltretira i druge đake... Osnovna škola „Dragiša Mihajlović“
Učenik maltretira i druge đake... Osnovna škola „Dragiša Mihajlović“

Direktor Milutin PetrovićPOKRENUO DISCIPLINSKI POSTUPAKIako se incident nije dogodio u krugu škole, kao odgovorni ljudi stvari moramo da isteramo na čistac. Pokrenuli smo disciplinski postupak, ispitujemo sve što se dogodilo, učenici će dati izjave, zasedaće i savet roditelja i nastavničko veće, pa ćemo doneti odgovarajuće odluke u skladu sa zakonom. Dok se istraga ne završi, ne mogu da prejudiciram ishod ovog slučaja - izjavio je za Kurir Milutin Petrović, direktor OŠ „Dragiša Mihajlović“.

Sklon nasiljuSVI GA SE PLAŠEOn je oduvek sklon nasilju, svi strepimo od njega. Uopšte nas nije iznenadilo to što se dogodilo, jer to samo njemu može da padne na pamet - vidno uplašen kaže jedan đak OŠ „Dragiša Mihajlović“. Inače, nezvanično saznajemo da je problematičnom učeniku majka umrla pre nekoliko godina, a otac je često odsutan zbog posla, pa dečak najviše vremena provodi s bakom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track