MAJKA UČENIKA POVREĐENOG PIKADOM: Monstrum je unakazio mog sina!
Foto: Kurir štampano

Nezapamćeno zlostavljanje đaka u Kragujevcu

MAJKA UČENIKA POVREĐENOG PIKADOM: Monstrum je unakazio mog sina!

Društvo -
Ljudsko biće ne može da uradi to što je on uradio mom sinu, koji je imao više od 20 uboda, podlive po licu i telu, priča majka sedmaka

KRAGUJEVAC - Paklene muke.Ljudsko biće to ne može da uradi, da nekome nanese toliko zlo iz obesti, i to sa svega 14 godina! Mog sina je monstrum unakazio fizički. Znam, rane će zarasti, ali strepim da li će se ikada psihički oporaviti od traume. Uplašen je, budi se noću kad mu stravične slike zlostavljanja prođu kroz san.PresretanjeOvako za Kurir počinje ispovest Nevena J., majka 15-godišnjeg učenika osmog razreda kragujevačke OŠ „Dragiša Mihajlović“, koga je sedmak V. V. (14) zverski maltretirao u svojoj kući, u prisustvu F. P. (13).Njen sin je tog dana krenuo na časove kad su ga V. V. i F. P. presreli.- Naterali su ga da krene s njima kod V. kući, a onda je počeo horor film. Izneli su pred mog sina oko dva litra rakije i pivo i primorali ga da pije. Moj sin se seća da je popio deset čašica, posle toga se više ne seća svega - priča Nevena dok joj se ruke tresu.Oca nesrećnog dečaka uveče su pozvali iz škole jer su nastavnici zatekli dečaka povređenog i u polusvesnom stanju.- Kad smo suprug i ja otišli tamo i videli sina, izbezumila sam se! Dete je imalo više od 20 uboda u zadnjicu, krvne podlive po celom telu i licu, curila mu je krv iz nosa, nije bio u svojoj garderobi i na sebi nije imao donji veš! Posle sam od policije saznala da ga je V., onako pijanog, skinuo do gole kože, ubacio u kadu, gazio, tukao palicom i gađao pikado strelicama u stražnjicu! Po završetku pira mu je navukao neku svoju garderobu i odveo ga u školsko dvorište - priča dečakova majka.Očistite školeOna apeluje na državu da očisti škole od problematičnih dečaka.- Sin mi je tek sada priznao da ga V. odavno maltretira, da ga je jednom čak ubacio u kontejner za PET ambalažu. V. je do sada, sa samo 14 godina, bio primoran da promeni pet osnovnih škola zbog svoje sklonosti ka siledžijstvu. Da li je moguće da on bude više štićen od dece koja su mirna i plaše ga se - pita se N. J.Policija je protiv V. V. podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, a F. P. se vodi kao svedok događaja. Policija je posle privođenja pretresla dvorište i kuću u kojoj V. V. živi sa bakom, koja mu je zakonski staratelj.- Strelice za pikado kojima je dečak gađan, kao i njegovu garderobu, koju mu je nasilnik skinuo jer je bila ispovraćana i isečena, našli smo u kućici za psa - kaže Kurirov izvor iz policije.

Povređenog đaka ostavili u dvorištu... OŠ „Dragiša Mihajlović“
Povređenog đaka ostavili u dvorištu... OŠ „Dragiša Mihajlović“

Za nasilje nema tolerancije!Pošto se u medijima poslednjih dana konstantno piše o nasilju u školama, pozvali smo Ministarstvo prosvete kako bismo saznali da li su nadležni nešto preduzeli i kako njihovi zaposleni na sve to gledaju. Biljana Lajović, koordinator Jedinice za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete, kaže za Kurir da ni za jednu vrstu nasilja u školama nema i ne sme biti tolerancije.- Iz kog god razloga da se desi nasilje u školi, niko ko radi u obrazovanju ne može prema tome imati toleranciju. Naravno, svaki takav događaj mora pažljivo da se istraži, a kad se sve činjenice dobro sagledaju, treba da se izvuče pouka. Nedopustivo je da neko koristi moć i da na taj način ugrožava druge. Ministarstvo prosvete reaguje kad god se desi neki incident. Ono što je bitno da se naglasi je to da mi možemo reagovati na dva načina - prvi je da zaštitimo onog ko je povređen, odnosno ugrožen, a drugi je da onog ko radi takve stvari na neki način naučimo da to nikada više ne ponovi - kaže Biljana Lajović.

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista, pored ostalog, možete pročitati:

UGROŽEN: Tominog savetnika obezbeđuje policija, ne zna se zbog čega

CRNOGORSKA SNAJKA: Bojani novi dečko kupio mercedes od 25.000 evra

EKSPLOZIJA NA VOJNOM POLIGONU: Raskomadanog brata ostavio, a policajcima prijavio da je nestao!

Direktorka: Što da me učenica ne masira, dar je nasledila od babe

INTERNET PREVARA: Platio telefon, dobio igračke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track