DEČAK SKAKAO OD SREĆE: Mali Gojko dobio kuću!
Foto: Zorana Jeftić

Još samo otac da mu ozdravi

DEČAK SKAKAO OD SREĆE: Mali Gojko dobio kuću!

Društvo -
Imaću svoju sobu. I kupatilo. Dođite da vidite, priča dečak iz Bijeljine, koga je majka napustila i ostavila sa bolesnim ocem Petrom

BIJELJINA - Dečak skakao od sreće.Maleni Gojko Đurić (8) iz sela Ljeljenča kod Bijeljine, koga je majka ostavila s bolesnim ocem, zahvaljujući dobrim ljudima dobio je novac, igračke, kompjuter, a najvažnije od svega - novu montažnu kuću. Ipak, dečak ima jednu želju koju novac ne može da kupi.- Ljudi su mi svašta doneli. Sve želje su mi se ispunile, osim jedne. To je da moj tata ozdravi. Najviše od svega bih voleo da mu bude dobro, da stane na noge i da normalno zakorači. Da više ne trpi bolove - priča zelenooki Gojko.Novi domI kad govori o tužnim stvarima, ovaj veseli momčić ima širok osmeh i razdragan pogled. Srećom, tužnih stvari je sve manje.- Imaću svoju sobu. I kupatilo. Dođite da vidite - radosno nam je Gojko pokazivao novi dom.- Ovo je moja soba. Ovo su mede. Plišane. Njih najviše volim. Od svega što sam dobio, najlepši su medvedići jer mogu da ih zagrlim kad legnem da spavam - kaže dečak ne skidajući osmeh.Iako ima osam godina, maleni Gojko već zna šta želi da postane kad poraste.- Voleo bih da budem policajac. Učiću dobro u školi i upisaću najbolju akademiju za policajce. Mnogo bih voleo da hvatam lopove - priča Gojko.Najveći problem porodice Đurić jeste to što otac Petar ne može da hoda jer mu je stablo smrskalo nogu dok je sekao drva. Od tada neprestano trpi bolove.

Deda Mraz- Bolovi nisu nepodnošljivi kao ranije, ali i dalje se mučim. Zakazao sam pregled kod privatnog lekara u Beogradu. Nadam se da ću do Nove godine malo bolje hodati jer želim da obradujem decu u Gojkovoj školi - priča Petar.- Planiram da se obučem kao Deda Mraz i da obradujem dečicu. Svakom đaku, ima ih 36, daću po paketić. To su divna deca i zaslužila su malo radosti - kaže Petar.Gojkova tetka Rada, koja im pomaže u kući, kaže da je posebno ponosna na to što je Gojko ostao vredan i odličan đak.- Plašila sam se da će se moj Gojko opustiti. Svašta se desilo, dobio je poklone, bio je na televiziji i u novinama, ali i dalje je ostao vredan i marljiv. To je najvažnije od svega - kaže tetka Rada.

Konačno srećni... Petar i Gojko Đurić
Konačno srećni... Petar i Gojko Đurić

Prava mazaOBOŽAVA MAČKEDok smo bili u kući, Gojko se non-stop mazio. Malo oko tate, malo sa dve mačke koje ima.- Mačke imam tri meseca. Jedna je ženka, zove se Mica, a druga je muško, zove se Micko. Imam i jednog cuku napolju. On se zove Miško. Sve ih obožavam. Vole da se maze isto kao i ja - kaže dečak neprestano mazeći mačke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track