LEPO VREME: U Srbiji danas do 12 stepeni!

Toplo u decembru

LEPO VREME: U Srbiji danas do 12 stepeni!

Društvo -
U četvrtak naoblačenje s kišom, za vikend oblačno i suvo

BEOGRAD - U Srbiji će biti pretežno sunčano sa najvišom dnevnom temperaturom do 12 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji će ujutro biti mestimično mraz i magla, koja će se po kotlinama i dolinama zadržati i tokom prepodneva, a tokom dana pretežno sunačano. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, u južnom Banatu u pojačanju. Jutarnja temperatura iznosiće od minus sedam na jugoistoku do dva na severozapadu, najviša dnevna od sedam do 12, a u predelima sa maglom oko četiri stepena.

I u Beogradu će ujutro biti na širem području grada slab mraz i magla, a tokom dana pretežno sunčano. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, jutarnja temperatura iznosiće oko dva, najviša dnevna oko 10 stepeni. U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 31. decembra, u sredu ujutro biti ponegde slab mraz i magla, a tokom dana pretežno sunčano.

Južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, u planinskim predelima i košavskom području jak. U četvrtak se očekuje naoblačenje sa kišom, u jutarnjim satima u jugozapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima Srbije, a u višim planinama sa snegom.

Vetar će biti umeren i jak, u košavskom području i na planinama povremeno i olujne jačine. U petak očekuje se postepeni prestanak padavina i slabljenje vetra, samo još na jugu i istoku mestimicno kiša, na planinama sneg. Za dane vikenda biće malo do umereno oblačno i suvo.

Temperature u većini mesta biće iznad prosečnih vrednosti, a krajem perioda očekuje se oblačno i svežije, mestimično sa kišom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track