KRSTARICA: Sajtovi Kurira i Fejsbuka najposećeniji u Srbiji!
Foto: Kurir

Šta traže domaći korisnici interneta

KRSTARICA: Sajtovi Kurira i Fejsbuka najposećeniji u Srbiji!

Društvo -
Analizirajući svojih 2,2 miliona posetilaca, Krstarica pravi godišnju listu najtraženijih pojmova na internetu, na čijem je trećem mestu ove godine reč "vesti", "gugl" je na četvrtom, a reč "posao" na petom mestu

BEOGRAD - Fejsbuk je prvi na listi sajtova koje trže korisnici interneta u Srbiji, dok je na drugom mestu sajt Kurira, saopštio je jedini srpski internet pretraživač Krstarica.

Prema Krstarici koja, analizirajući svojih 2,2 miliona posetilaca, pravi godišnju listu najtraženijih pojmova na internetu, na trećem mestu ove godine je reč "vesti", "gugl" je na četvrtom, a reč "posao" na petom mestu.

Na šestom mestu je dnevni list Informer, dok se listovi Večernje novosti, Politika i Blic čitaju manje nego prošle godine i zauzeli su 14, 17. i 23. mesto. Sajt Radio televizije Srbije (RTS) je na 22. mestu.

Korisnici interneta u Srbiji traže i vremensku prognozu, horoskop i - tumačenje snova. Visoko se kotira i interesovanje za seks koji je na osmom mestu liste najtraženijih pojmova. Tek na 12. mestu je interesovanje za svet, na 16. za igrice, a na 18. za rečnike. "Gmail" i "Jahu" su najposećeniji od sajtova za elektronsku poštu i zauzeli su 11. odnosno 13. mesto, a sajt za objavljivanje video-sminaka "Jutjub" je zauzeo 15. mesto.

Na listi od 25 najtraženijih pojmova korisnika interneta u Srbiji, na 20. mestu je Narodna banka Srbije, a pet mesta iza nje je Poštanska štedionica.

Lista Krstarice u celini: 1. Facebook 2. Kurir 3. Vesti 4. Google 5. Posao 6. Informer 7. Vremenska prognoza 8. Sex 9. Horoskop 10. Sanovnik 11. Gmail 12. Svet 13. Yahoo 14. Večernje novosti 15. Youtube 16. Igrice 17. Politika 18. rečnik 19. Loto 20. NBS 21. kuvar 22. RTS 23. Blic 24. prevodilac 25. Poštanska štedionica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja