GEJ AKTIVISTA ISMEVA SPC: Amfilohije u haljini, patrijarh kao Zemunac

Sramota: Predrag Azdejković se sprda sa crkvom

GEJ AKTIVISTA ISMEVA SPC: Amfilohije u haljini, patrijarh kao Zemunac

Društvo -
Ispod slike na kojoj je crnogorski mitropolit napisao je - „Amfilohije poručuje Seki Aleksić: Prestani da me imitiraš“, dok ispod druge piše „patrijarh Irinej, počasni Zemunac“

BEOGRAD - Sad je preterao!Predrag Azdejković, gej aktivista i urednik portala Gej eho, nedavno je na svom Tviter profilu postavio dve uvredljive fotografije. Reč je o foto-montažama - na prvoj je mitropolit Amfilohije, obučen u dugu zlatnu haljinu s pravoslavnim motivima koju je jednom prilikom nosila pevačica Seka Aleksić, a na drugoj je patrijarh Irinej obučen u trenerku, s lancem oko vrata i pištoljem za pojasom.Seki se dopaloIspod slike na kojoj je crnogorski mitropolit napisao je - „Amfilohije poručuje Seki Aleksić: Prestani da me imitiraš“, dok ispod druge piše „patrijarh Irinej, počasni Zemunac“.- Seki se to veoma dopalo, čak je i retvitovala moj tvit. Inspiracija mi je bila njena haljina, za koju sam znao da će Amfilohiju mnogo lepo stajati. Patrijarha sam obukao kao tipičnog Zemunca jer je proglašen za počasnog građanina Zemuna. Svi znamo da su simboli Zemunca kajla, trenerka i mafijaški klan i u skladu s tim napravio sam foto-montažu - kaže Azdejković.Ovo je nedopustivoŽivica Tucić, verski analitičar, kaže da je neukusno to što je uradio gej aktivista Predrag Azdejković.- Veoma je neukusno to što je uradio, ali to je samo njegov stav, nije stav cele gej populacije. Isto tako nije u redu kad pojedinci iz crkve kažu da su gej ljudi suvo drvo koje se baca u vatru. Ne smemo dopustiti da se tako nešto dešava jer ovako nešto ne sme da postoji i da se ponavlja - kaže Tucić.

Nije mu prvi putCRKVE TREBA SRUŠITI!Azdejković je prošle godine izjavio kako sve crkve treba da se sruše i kako mrzi Boga. Prema njegovim rečima, on je to izjavio jer je bio frustriran svakodnevnim pretnjama smrću, ali je ubrzo posle toga uputio izvinjenje javnosti zbog svoje izjave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track