KRIZA UKIDA DEDA MRAZA: Za decu Radulovićevih činovnika nema paketića!
Foto: Dado Đilas

Štedi na poklonima

KRIZA UKIDA DEDA MRAZA: Za decu Radulovićevih činovnika nema paketića!

Društvo -
Za druga ministarstva to ne važi pa je jedan službenik resora privrede pismom upitao ministra po kom osnovu su njegovoj deci uskraćeni pokloni

BEOGRAD - Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da je isplata naknada u novcu za novogodišnje poklone zaposlenima u tom ministarstvu u ovom trenutku, kada se preporučuju mere štednje javnom sektoru i preduzećima, neprimerena.

U odgovoru Ministarstva privrede Srbije zaposlenom državnom službeniku, a koji je dostavljen medijima, navodi se da svaki ministar i državni službenik ima obavezu domaćinskog upravljanja sredstvima poreskih obveznika i građana Srbije, na budžetskim razdelima kojim upravlja.

Naglašava se i da su novogodišnji pokloni za decu zaposlenih mogućnost, a ne obaveza poslodavca. "Kada se od zaposlenih u privredi Srbije, a posebno od javnih preduzeća i svih u javnom sektoru, očekuju i preporučuju mere štednje, ministar Saša Radulović smatra neprimerenim isplatu naknada u novcu za novogodišnje poklone zaposlenima u tom ministarstvu, za koje nema potvrde da su namenski utrošene", piše u pismu.

Dodaje se da se od svih zaposlenih u javnoj upravi, posebno zaposlenih u Ministarstvu privrede, očekuje da šire svest o neophodnoj štednji i racionalnoj upotrebi sredstava poreskih obveznika u cilju sveukupne reforme. "Svi bi reforme, samo da ne utiču na njih. Ali ne može. Spremnost na reforme moramo pokazivati na sopstvenom primeru. Ne samo deklarativno, već na delu", naglašava se u pismu.

Jedan službenik u Ministarstvu privrede zatražio je ranije od Radulovića da mu odgovori zašto zaposleni u tom ministarstvu neće dobiti novogodišnje poklone za decu i na koji način su preraspodeljena sredstava za dodelu tih poklona, jer sva ministarstva planiraju budžet i dobijaju sredstva za te namene. "Ako se radi o merama štednje na nivou države, zar nisu za sve iste? Po kom su osnovu degradirani zaposleni u Ministarstvu privrede i njihovoj deci uskraćeni pokloni, dok su kolege iz drugih ministarstava ostvarili to pravo? Po kojim kriterijumima su jedna deca vrednovana da dobiju od 8.000 do 13.000 dinara, a drugi da ostanu bez ičega", navedeno je u dopisu zaposlenog u Ministarstvu privrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track