Viši sud u Beogradu: Vučinić nije smenjen, a ističe mu mandat
Foto: Nebojša Mandić

Prestaje dužnost rukovodiocu Posebnog odeljenja

Viši sud u Beogradu: Vučinić nije smenjen, a ističe mu mandat

Društvo -
Vršilac funkcije predsednika Suda je odredio drugog sudiju iz redova sudija Posebnog odelenja kao rukovodioca umesto sudije Vučinića, navodi se u saopštenju Višeg suda

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu saopštio je da sudija Vladimir Vučinić nije smenjen s mesta rukovodioca Posebnog odelenja za organizovani kriminal, već da mu 6. januara 2014. na tom mestu ističe mandat.

U saopštenju se konstatuje da netačne informacije objavljene u pojedinim medijima prema kojima je sudija Vladimi Vučinić smenjen s mesta predsednika Specijalnog suda.

Sudija Vučinić je, naime, na to mesto imenovan Godišnjim rasporedom poslova u Višem sudu 6. januara 2010. godine, iz čega proizilazi da mu u januaru 2014. ističe mandat, tačnije Godišnjim rasporedom poslova za 2014. godinu njemu je prestala dužnost predsednika odelenja.

U saopštenju je navodi da, prema Zakonu o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, korupcije i drugih posebno teških krivicnih dela, radom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu rukovodi predsednik tog odelenja, kojeg postavlja predsednik Višeg suda u Beogradu i to iz reda sudija raspoređenih na rad u tom odeljenju i na vreme od četiri godine.

Vršilac funkcije predsednika Suda zato je i odredio drugog sudiju iz redova sudija Posebnog odelenja kao rukovodioca umesto sudije Vučinića, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track