STROGO ČUVANA TAJNA: RTS i RTRS kriju koliko košta Ravna Gora!
Foto: Printscreen

Svi ćute o tome

STROGO ČUVANA TAJNA: RTS i RTRS kriju koliko košta Ravna Gora!

Društvo -
Vršilac dužnosti generalnog direktora RTRS, Rajko Radovanović, navodi da je ta informacija poslovna tajna na izričito insistiranje javnog servisa Republike Srbije

REPUBLIKA SRPSKA - Klub poslanika Srpske demokratske stranke, ne navodeći razloge, postavio je na 32. sednici Narodne skupštine Republike Srpske poslaničko pitanje u kojem traži informaciju koliko je Radio televizija Republike Srpske otkupila epizoda serijala "Ravna Gora" i po kojoj ceni.

U odgovoru posalnicima vršilac dužnosti generalnog direktora RTRS, Rajko Radovanović, navodi da je ta informacija poslovna tajna na izričito insistiranje javnog servisa Republike Srbije.

Ono što upada u oči je da se radi o dva javna servisa koja se između ostalog finansiraju parama građana, pa je nejasno zbog čega građani nemaju prava da znaju koliko je novca utrošeno. S druge strane, ako se pođe od toga da je većina ugovora poslovna tajna, postavlja se pitanje kako je moguće da barem narodnim poslanicima nije omogućeno da imaju uvid u to koliko je plaćeno emitovanje serije.

Odgovor RTRS prenosimo u celini:

Radio-televizija Republike Srpske otkupila je pravo televizijskog emitovanja ''Dramska trilogija 1941-1945: Ravna gora''-10 epizoda.

Ugovorom o ustupanju prava TV emitovanja naznačene serije, koji je zaključen između sticaoca licence i RTRS, na izričit zahtev davaoca licence - Radio televizije Srbije, regulisano je da su ugovorne strane saglasne da uslovi, podaci i informacije iz ugovora, predstavljaju poslovnu tajnu, i da se isti neće saopštavati trećim licima za vreme trajanja ugovora i godinu dana po prestanku ugovora.

Imajući u vidu da i ugovorena cena za ustupanje prava emitovanja predmetne serije predstavlja poslovnu tajnu, Radio-televizija Republike Srpske nije u mogućnosti da Vam dostavi traženu informaciju.

S poštovanjem, v.d. generalnog direktora Rajko Radovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track