Amfilohije pozvao mlade da se krste i klone pića i droge
Foto: Marina Lopičić

Moleban u Podgorici

Amfilohije pozvao mlade da se krste i klone pića i droge

Društvo -
Dobro je da se radujemo sa flašama, ali ne dozvolimo da pamet popijemo. Mnogi i puše, a to zdravlje ruši, džep buši i dušu suši, a koliko tek, koliko zla donosi droga, naglasio mitropolit u besedi

PODGORICA - Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je mlade da se krste i da se klone alkohola, cigareta i droge.

”Dva puta su pred nama, deco Božja, put života i put smrti, pa birajmo između njih. Odrecimo se dela tame, a prihvatimo dela vere, nade i ljubavi. Primite večni život tako što ćete se krstiti. Krštenjem možete obnoviti duše i izađi na pravi životni put”, kazao je mitropolit Amfilohije.On je, u besedi nakon molebana za Novu godinu po Julijanskom kalendaru koja je služena u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici, pozvao okupljene vernike na obnovu mudrosti, razuma i duševnog i telesnog zdravlja.

“Dobro je da se radujemo sa flašama, ali ne dozvolimo da pamet popijemo. Mnogi i puše, a to zdravlje ruši, džep buši i dušu suši, a koliko tek, koliko zla donosi droga. Zato treba da se napajamo duhom Božjim”, naveo je mitropolit crnogorsko-primorski. Čestitajući pravoslavnu Novu godinu prisutnima, on im je poželeo mir, dobro zdravlje i dug živog.

“Pomolimo se da ova Nova godina bude na obnovu naše duše, uma, srca i života. Naše je da biramo ili ćemo večni život ili ono što je prolazno”, kazao je mitropolit Amfilohije.Nekoliko hiljada Podgoričana, uglavnom mladih, dočekalo je pravoslavnu Novu godinu na platou ispred crkve Svetog Đorđa pod Goricom, gde je u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske i Crkvene opštine Podgorica bio priređen prigodan zabavno-muzički program.

Hladno vreme nije omelo učesnike koncerta – Gordanu Lazarević, Dragana Račić i trubački orkestar Vidoja Filipovića iz Požege da prirede dobru zabavu. Većinu prisutnih činili su mladi koji su nosili srpska nacionalna obeležja, a skup je prošao bez incidenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track