SRBIJA SLAVILA: Oni su bili najveseliji!

Doček na trgovima

SRBIJA SLAVILA: Oni su bili najveseliji!

Društvo -
Na hiljade ljudi dobro se zabavljalo uz vino, rakiju i vatromet
1 / 15

BEOGRAD - Građani Srbije proslavili su Novu godinu po Julijanskom kalendaru slavljem na trgovima širom zemlje.U Hramu Svetog Save na Vračaru služeno je blagodarenje za prošlu i moleban za novu godinu. U ponoć je vatromet obasjao nebo iznad Hrama.

Hiljade Novosađana slavilo je na centralnom gradskom trgu, gde su nastupili Željko Joksimović, Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević i Nikola Rokvić. U ponoć je pripređen vatromet. Više hiljada Kruševljana dočekalo je pravoslavnu Novu godinu na glavnom gradskom Trgu, uz nastup Ace Pejovića.Sredstva za novogodišnji koncert na otvorenom, u iznosu od million dinara, obezbedili su donatori.

Više od pet hiljada Piroćanaca na prepunom centralnom gradskom trgu dočekalo je veceras Novu godinu po starom, Julijanskom kalendaru uz pesme Saše Matića. "Prvi put sam ovde, dočekali su me sjajni domaćini i vredelo je doći u Pirot. Mislim da ću dolaziti češće i baš mi je verčeras lepo u Pirotu", rekao je novinarima Matić.Matić je na dočeku Srpske nove godine pevao bez honorara. "To je poklon gradu jer su tako organizatori koncerta dogovorili s mojim menadžmentom", rekao je pevač. Na koncertu koji je trajao oko dva sata, Matić je osim svojih pevao i pesme drugih pevača, a mnoge od njih publika je pevala sa njim.

"Potrudili smo se da napravimo takav štimung da bude za sve ukuse", rekao je Matić. Novinarima je rekao da najviše voli da peva balade."U planu je da nekako nateram sebe da u ovoj godini počnem da radim na novom albumu. Idem par dana na odmor na Zlatibor, pa ću valjda uspeti da se organizujem da počnem da radim novi album", kazao je Matić.Dom kulture u Pirotu je ove godine posle duže pauze organizovao doček Nove godine po starom kalendaru. Direktor Doma kulture Miško Ćirić rekao je Beti da je poznati i veoma popularni pevač prihvatio da nastupa bez naknade a da je obaveza Doma kulture bila da plati zakup bine, rasvete i ozvučenja. Na trgu se se osim zabave, kao i ranije služili kuvano vino i čaj.

U Rasinskom okrugu Nova godina, uz vino, rakiju i vatromet, dočekana je i na trgovima u Varvarinu, Ćićevcu i Trsteniku. Doček u Zaječaru organizovan je Sportskoj hali, gde su nastupili Ana Kokić i Željko Šašić. Koncert su organizovali Centar za kulturu i turizam i uprava grada, a ulaz je bio besplatan.

Dženan Lončarević pevao je u Čačku. Petnaest minuta pre ponoći sveštenici čačanske crkve služili su moleban za uspešnu 2014. godunu. U ponoć su, uz vatromet, svirali trubači. Slavilo se i u Jagodini, Gornjem Milanovcu, Čajetini, Arilju i Ivanjici.

http://www.youtube.com/watch?v=NMIn1L5L2jM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja