TUGA: Preminula devojčica koja je bila u komi zbog greške lekara!

Neodgovornost lekara

TUGA: Preminula devojčica koja je bila u komi zbog greške lekara!

Društvo -
Zbog nemara nekog od zdravstvenih radnika, objašnjavaju roditelji, sanitetsko vozilo nije bilo opremljeno dovoljnom količinom preko potrebnog kiseonika, pa je Nikolina na pola puta ka Čačku potpuno ostala bez vazduha

BEOGRAD - Šesnaestomesečna devojčica Nikolina Tadić iz Guče koja se nalazila u dubokoj komi jer je progutala zrno pasulja preminula je sinoć u Dečijoj klinici u Tiršovoj gde se nekoliko dana nalazila u dubokoj komi.

Šesnaestomesečna Nikolina je 8. januara progutala zrno pasulja i počela da se guši, a sanitetsko vozilo koje je prevezlo iz Guče u Čačak nije imalo dovoljno kiseonika, zbog čega joj je mozak otkazao.

- Koža je počela da joj poprima plavu boju, krenula joj je pena na usta. Bez kiseonika je bila 15 minuta, a to je put od samo 20 kilometara - priča Milanko Tadić (36), otac male Nikoline, dok majka Dragojla praznog pogleda nepomično stoji bez snage da bilo šta kaže.

Nikolina je progutala zrno pasulja koje je pronašla na podu i počela je da se guši. Roditelji su je hitno kolima odvezli u lokalnu ambulantu, odakle je sanitetsko vozilo krenulo da je preveze u Zdravstveni centar Čačak.

Zbog nemara nekog od zdravstvenih radnika, objašnjavaju roditelji, sanitetsko vozilo nije bilo opremljeno dovoljnom količinom preko potrebnog kiseonika, pa je Nikolina na pola puta ka Čačku potpuno ostala bez vazduha. Istog dana prevezena je u Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, gde se nekoliko dana nalazila u dubokoj komi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track