UŽICE: Alternativni vodovod biće izgrađen do 25. januara
Foto: Fonet

Obezbeđena sredstva

UŽICE: Alternativni vodovod biće izgrađen do 25. januara

Društvo -
To je zaključeno na sastanku Radne grupe za praćenje aktivnosti obezbeđivanja ispravne vode za piće u Užicu kojom predsedava ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović

BEOGRAD - Izgradnja alternativnog vodovodnog priključka za Užice sa lokacije Sušice teče prema utvrđenom planu i biće završena najkasnije do 25. januara, sapštila je pres služba Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

To je zaključeno na sastanku Radne grupe za praćenje aktivnosti obezbeđivanja ispravne vode za piće u Užicu kojom predsedava ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

Na današnjem sastanku ovog vladinog tela konstatovano je da su obezbeđena namenska finansijska sredstva za realizaciju ove investicije.

Takođe, u cilju sanacije vodozahvata Vrutci formiran je Stručni tim čiji su članovi predstavnici Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi", Prirodno-matematičkih fakulteta Beograda, Novog Sada i Kragujevca, Mašinskog fakulteta u Beogradu, JVP "Srbijavode" i grada Užica.

Zadatak ovog tima je da u najkraćem roku izrade projekat dugoročne sanacije vodosnabedavanja iz akumulacije Vrutci kao i projekat rekonstrukcije fabrike vode u Užicu.

Radna grupa za praćenje aktivnosti obezbeđivanja ispravne vode za piće u Užicu će i nadalje preduzimati sve neophodne mere da se, do obezbeđivanja dovoljne količine pijaće vode u sistem užičkog gradskog vodovoda, građani obezbede pijaćom vodom preko cisterni i odgovarajućim isporukama flaširane pijaće vode.

Takođe, Radna grupa je na današnjem sastanku konstatovala i da su Vojska Srbije i preduzeće "Jedinstvo" iz Sevojna u potpunosti sproveli sve aktivnosti u cilju poštovanja roka za završetak radova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track