SMEDEREVO: Radnici Želvoza stupili u štrajk glađu
Foto: Sindikat Sloga

Radikalizovali protest

SMEDEREVO: Radnici Želvoza stupili u štrajk glađu

Društvo -
Ni posle osam dana, nakon blokade Opštine igrada, niko od nadležnih se ne reaguje da se delegacija sindikata sa direktorom Želvoza primi na razgovor, kaže Miki Nojić predsednik sindikata Sloga-Želvoz

SMEDEREVO - Deo radnika Želvoza od 12 časova je započeo štrajk glađu, nakon osam dana čekanja da im se neko od nadležnih iz države obrati.

"Oni su jutros u zgradi Opštine Smederevo, još uvek u nadi da će stići poziv za prijem, u očaju, stupili u najekstremniji oblik protesta štrajkom glađu za čiju će odgovornost u slučaju pogoršanja zdravlja štrajkača snositi isključivo Vlada i njeni resorni predstavnici", kazao je Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga-Želvoz.

"Neverovatno je da se ni posle osam dana, nakon blokade Opštine igrada, još uvek niko od nadležnih ne oglašava i reaguje da se petočlana delegacija sindikata sa direktorom Želvoza primi na razgovor, na kome im bi se obrazložilo ono šta im je Ministarstvo privrede odgovorilo u dopisu na memorandumu bez potpisa i pečata", kaže Nojić i dodaje da ih je nakon početka štrajka na razgovor pozvalagradonačelnica Jasna Avramović.

Podsećamo, nakon blokade i zauzimanja skupštinske sale Opštine Smederevo, iz Ministarstva privrede je trebao da im se obrati državni sekretar Radojko Srbljanović, koji je odustao, a radnicima je dopisom rečeno da je odgovornost za nerešavanje njihovih problema isključivo na poslovodstvu fabrike koje nije ispunilo zahteve tog ministarstva, što direktor Želvoza Zoran Jokić negira i zahteva da se suoče činjenice na sastanku koji bi se održao sa predstavnicima tog ministarstva ili sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije kome su 17. januara uputili dopis za prijem.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" upozorava na činjenicu o kontradiktornostima koje dolaze iz Ministarstva privrede i ministra Radulovića, koji sve češće u javnosti plasira teze o neodgovornosti direktora preduzeća u restruktuiranju, njihovom izbegavanju da iskažu lične karte preduzeća, a kada treba da se suoče, on izbegava svaku vrstu dijaloga i gazi sopstvene principena koje se poziva.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" nastavljaju da prate događanja u Smederevu i reagovaće u skladu sa zahtevima svog članstva u Želvozu,najstarijoj fabrici za remon šinskih vozila u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track