DRUMOVI NEPROHODNI: Zbog nanosa i jakog vetra deo puteva blokiran
Foto: Reuters

Dramatično u Vojvodini i na istoku Srbije

DRUMOVI NEPROHODNI: Zbog nanosa i jakog vetra deo puteva blokiran

Društvo -
Zbog niskih temperatura izražena je opasnost od poledice, najkrtičnije deonice pod ledom su na prilazima Divčibarama i Kopaoniku

BEOGRAD - U istočnim delovima Srbije i u Vojvodini saobraćaj otežava izuzetno jak vetar koji stvara snežne smetove, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Pojedini putevi u Srbiji su zbog visokih snežnih nanosa neprohodni, a brojna vozila su zbog loših vremenskih prilika sletela sa puta ili preprečila kolovoz.

Na autoputevima kolovozi su delimično vlažni, dok zaostalog snega ima na putevima II i III prioriteta u regionima Vranja, Niša, Požarevca, Kolubare, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Beograda. Zbog niskih temperatura izražena je opasnost od poledice, najkrtičnije deonice pod ledom su na prilazima Divčibarama i Kopaoniku.

Zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila su oko 30 minuta. Zbog radova na terminalima na hrvatskoj strani, granični prelaz Bačka Palanka nije u funkciji za teretna vozila, a radovi će trajati do sredine 2014. godine. Na autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (granica sa Bugarskom), na deonici Čiflik-Staničenje, do sutra neće biti obustava saobraćaja.

U zoni radova saobraćaj se obavlja u jednoj saobraćajnoj traci, uz saobraćajnu signalizaciju. Na auto-putu E-75 vozila na deonici između Vladičinog Hana i Vranja, kod mesta Gramađe, zbog radova idu zaobilaznim putem. Saobraćaj je zbog radova usporen i na državnom putu Pirot-Dimitrovgrad, kod Sukova. Zbog radova vozila idu zaobilaznim putem i na putu Zaječar-Knjaževac, kod mesta Grljan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track