Predrag Marić: Putnici odbili da se evakuišu
Foto: Beta AP

Nanosi zarobili 50 automobila kod Zrenjanina

Predrag Marić: Putnici odbili da se evakuišu

Društvo -
Zbog jakog vetra preporučio svim građanima, da bez preke potrebe na polaze na put, jer će ovakvo stanje po svoj prilici potrajati do nedelje

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić izjavio je da je, zbog jakog vetra, noćas najteža situacija bila na teritoriji Požarevca i Zrenjanina između mesta Stajićevo i Čenta, gde je pedesetak vozila bilo zavejano i da je sada situacija bolja.

Marić je rekao da je onima koji su je zatražili, pomoć i pružena, jer je bilo problema sa putnicima koji nisu želeli da se evakuišu iz vozila.

Marić je zbog jakog vetra preporučio svim građanima, da bez preke potrebe na polaze na put, jer će ovakvo stanje po svoj prilici potrajati do nedelje i najavio da će u Sektoru za vanredne situacije pratiti situaciju.

"Dužnost Sektora je da se bavi spasavanjem ljudskih života, a ne čišćenjem snega", dodao je Marić.

U istočnim krajevima Srbije i u Vojvodini jak vetar, povremeno čak i orkanske snage, stvara snežne smetove, a pojedini putni pravci su zbog visokih snežnih nanosa neprohodni, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMS S).Neprohodni su putni pravci Novi Sad (Rafinerija) - most na Tisi, Melenci - Zrenjanin - Ečka - Čenta, Farkaždin - Kovačica, Kličevac - Salakovac, Kovačica - Padina - Samoš - Neuzina - Sečanj - Jaša Tomić - granica sa Rumunijom, Uzdin - Kovačica, Samoš - Alibunar - B. Karlovac i Deliblato -Crna Bara, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja