Pretnje Kuriru zbog priča o Raduloviću!
Foto: Fonet

Novi napad na slobodu medija

Pretnje Kuriru zbog priča o Raduloviću!

Društvo -
Za samo sat na imejl našeg lista stiglo 485 poruka uvredljive sadržine: „Ovo su upozoravajući napadi. Ukoliko nastavite da vodite kampanju protiv Radulovića, tek ću da vam se naj.... majke“

BEOGRAD - Napad je najbolja odbrana!Zbog pisanja Kurira o poslovnim angažmanima bivšeg ministra privrede Saše Radulovića i pružanju konsultantskih usluga u Hipo Alpe-Adrija banci, na imejl-adresu našeg lista stigle su preteće poruke uvredljive sadržine! Za samo sat vremena u noći između petka i subote poslato je ukupno 485 poruka s naslovom „Majku vam j....“, a sa imejl-adrese pusite@ku..c.com.Upozorenje- Ovo su upozoravajući napadi. Ukoliko nastavite da vodite prljavu kampanju protiv Radulovića, tek ću da vam se naj.... majke - stoji u poruci.Podsetimo, Kurir je objavio informaciju da je Radulović na ime konsultantskih usluga dobio neverovatne 182.000 evra u 2013, i to od „Hipo renta“ jednokratno 50.000 evra, a po istom osnovu od Hipo banke mesečno po 11.000 evra.- Radulović je pred pedeset ljudi direktoru Hipo banke obećao da će „srediti problem“ s „Lukom Beograd“. Da vas podsetim, Miroslav Mišković i Milan Beko uzeli su kredit od Hipo banke za kupovinu akcija malih akcionara „Luke“, ali je firma nedavno otišla u stečaj i ne može više da vraća kredit - ispričao je izvor našeg lista.OsudaPredsednik NUNS Vukašin Obradović kaže da je možda reč o Radulovićevim protivnicima koji fingiranim pretnjama Kuriru u njegovo ime žele da mu nanesu štetu.Ljiljana Smajlović, glavna i odgovorna urednica Politike i bivša predsednica Udruženja novinara Srbije, ističe da su vulgarne i preteće poruke za svaku osudu, kao i hajke protiv političkih protivnika.SkandalPolitički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je bilo koja vrsta pretnje medijima skandalozna.- To nije samo udar na demokratiju već i udar na elementarno građansko pravo. Neophodno je da državni organi ispitaju te pretnje, ali i Kurir istovremeno mora da alarmira UNS i NUNS kako bi reagovali. To ne sme ostati neistraženo jer je danas to Kurir, a sutra može biti reč o nekom drugom mediju - rekao je Anđelković.

FolirantPODNEO OSTAVKU KADSU RASPISANI IZBORISaša Radulović podneo je ostavku na mesto ministra privrede istog dana kad je i obelodanjeno da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori. Odmah je krenuo u otvoreni sukob sa Aleksandrom Vučićem, što je rezultiralo obrazloženjem u kojem za sve optužuje njegov kabinet. Za vreme svog ministrovanja Radulović je zaratio sa sindikatima, direktorima javnim preduzećima, privrednicima, a svega nekoliko puta prisustvovao je sednicama Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track