BOLNICA STRAVE: Očev leš držali u ostavi sa đubretom!

Ćerka Ivana najavila tužbu protiv bolnice

BOLNICA STRAVE: Očev leš držali u ostavi sa đubretom!

Društvo -
Milorad Radomirović (61) dobio dijareju usled bolničke infekcije, a kad je umro, u KC Kragujevac telo smestili u prostoriju sa smećem

KRAGUJEVAC - Očajni.- Proživljavali smo strahote u bolnici... nisu ga lečili kako treba. Skapavao je u mukama. Kad je umro leš su tretirali kao smeće.Ovako za Kurir počinje priču Ivana Radomirović iz Đurisela kraj Kragujevca, kivna na Klinički centar, u kom se njen otac Milorad (61) bezuspešno lečio i na kraju preminuo.Rutinska zamenaMilorad je bio srčani bolesnik, kome je 2006. ugrađen pejsmejker. Sredinom marta prošle godine, potpuno vitalan, primljen je na rutinsku zamenu generatora pulsa.- Tog dana kazali su da nema pejsmejkera i da se zahvat odlaže. Čekajući, tata se razboleo, dobio proliv, povraćao je, naglo slabio. Bilo mu je sve gore... Stanje mu je stabilizovano tek posle četrdesetak dana. Iako je i dalje imao dijareju, dva dana kasnije otpušten je kući uz konstataciju da je zaražen bolničkom bakterijom.Sumnja na klostridijuNarednih 10 meseci - do smrti, Milorad je imao proliv, bolove... Jedva se kretao.- Majka i ja smo posumnjale da je zaražen klostridijom, ali to niko od lekara nije pomenuo, tokom još dva bolnička lečenja. Tek u otpusnoj listi posle smrti napisano je da je „lečen od klostridijalne infekcije“.Posebno teško joj je pao način na koji je bolničko osoblje tretiralo njenog mrtvog oca.Užasan tretman- Hitna pomoć ga je, u očajnom stanju, 10. januara dovezla u Urgentni centar. U jednom trenutku spazila sam da sestre voze na kolicima telo prekriveno čaršavom. Shvatila sam da je to leš mog oca. Kolica su ugurana u prostoriju iza ulaznih vrata u UC. Tamo valjda smeštaju umrle oko dva sata do otpremanja u prosekturu. Dok čekamo da zvanično čujemo ono što zapravo znamo, sve vreme gledamo kako radnice, kraj kolica na kojima je moj tata, odlažu prljave posteljine, kese sa smećem, metle i kofe posle čišćenja. Da, to je leš, ali nije đubre, zašto se tako ophode prema ljudima - u očaju pita Ivana, najavljujući tužbu nadležnim ustanovama protiv Kliničkog centra Kragujevac.

Umro u strašnim mukama... Milorad Radomirović
Umro u strašnim mukama... Milorad Radomirović

Direktor ArsenijevićKONTROLA U BOLNICIDirektor Kliničkog centra Kragujevac prof. dr Nebojša Arsenijević oformio je posebnu komisiju za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada, koju čine njegovi najbliži saradnici.- Kad komisija obavi posao i napravi izveštaj, imaćemo konkretne odgovore i komentar na navode Ivane Radomirović - izjavila nam je Vanja Đorđević, portparolka KC Kragujevac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track