Zbog zemljotresa: Umesto Kefalonije, turisti bi Halkidiki!

Usporene uplate aranžmana

Zbog zemljotresa: Umesto Kefalonije, turisti bi Halkidiki!

Društvo -
Zbog učestalih potresa na ostrvu, pojedine agencije kao alternativu nude jeftinije letovanje na grčkom kopnu.Dosad izvršeno nekoliko desetina zamena aranžmana

BEOGRAD - Što je sigurno, sigurno je.Učestali zemljotresi koji poslednjih mesec dana pogađaju grčko ostrvo Kefaloniju zabrinuli su naše turiste koji su uplatili, ili su nameravali da uplate, letnje aranžmane za ovo odredište u Jonskom moru. Kako saznajemo, sve je veći broj onih koji su odustali od uplata, odnosno tražili od turističkih agencija da im obezbede alternativu, a kao zamenu biraju uglavnom Halkidiki.Bez preporuka- Uplatila sam letovanje u Kefaloniji, ali sad mi nije svejedno. Za sumu veću od 250 evra po osobi neću da razmišljam da li će biti potresa ili ne. Zbog toga sam se opredelila za zamenu aranžmana i nadam se da će nam u agenciji izaći u susret - rekla nam je žena u poslovnici jednog beogradskog tur-operatera.Da situaciju treba pratiti poručio je i Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija, koji kaže da zasad nema zvaničnih preporuka da bi ovo odredište trebalo izbegavati.Jeftinija opcija- Poslednja informacija koju imamo od grčkih vlasti i njihove seizmološke službe jeste da se situacija smiruje. Nije bilo većih oštećenja ni razaranja, ali svakako ćemo još nekih mesec dana pratiti situaciju i u saradnji s Ministarstvom spoljnih poslova i tur-operaterima blagovremeno ćemo upozoriti naše turiste. Zasad se prodaja letnjih aranžmana za Kefaloniju nastavlja - rekao je i naglasio da oni koji se zbog straha ipak opredele za neku drugu soluciju, na raspolaganju imaju Jonska ostrva, poput Lefkade, Krfa i Zakintosa, koji su sličnih geoloških karakteristika, ali tu je i Halkidiki, koji važi za jeftiniju opciju.U jednoj turističkoj agenciji rekli su nam da je bilo nekoliko desetina zamena aranžmana i da turistima izlaze u susret, s obzirom na to da do leta ima vremena i da su tek počeli s aktivnijom prodajom aranžmana.

Oštećeno 3.000 kućaPOSLEDNJI POTRES 4,8 STEPENINajnoviji potres od 4,8 stepeni Rihtera koji je pogodio grčko ostrvo Kefalonija zabeležen je u subotu na 13 kilometara severozapadno od mesta Liksuri, na dubini od dva metara u Jonskom moru. Još uvek nema podataka o žrtvama i materijalnim posledicama. Prethodni podaci pokazuju da je u dosadašnjih 100 manjih potresa oštećeno oko 3.000 kuća, da je evakuisano na hiljade ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track