Predsednik naprednjaka sa radnicima Želvoza: Ispunićemo ono što je obećano
Foto: Tanjug

Vučić u Smederevu

Predsednik naprednjaka sa radnicima Želvoza: Ispunićemo ono što je obećano

Društvo -
Predstavnik nezedovoljnih radnika Saša Milovanović je naveo da je od Vučića dobio čvrsto obećanje da će socijalni program biti isplaćen sledeće nedelje za radnike koji su se za taj program prijavili

SMEDEREVO - Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa radnicima Želvoza koji protestuju zbog nerešenih problema u toj firmi da će Vlada Srbije ono što je obećala i ispuniti.

"Ono što je bilo dogovoreno, najvećim delom nije bilo poštovano. Mi ćemo svoj posao da obavimo i vlada ono što je obećala to će da ispuni i biće završeno sve za radnike Želvoza", rekao je Vučić nakon sastanka.

On je naveo da je o tim problemima razgovarao sa ministrom finansija Lazarom Krstićem i da su ti problemi i rešeni.

Predstavnik nezedovoljnih radnika Saša Milovanović je naveo da je od Vučića dobio čvrsto obećanje da će socijalni program biti isplaćen sledeće nedelje za radnike koji su se za taj program prijavili.

Milovanović je kazao da je onima koji u Želvozu ostaju poručeno da će firma stati na noge, da nastavi da radi i da će biti pokušano da se pronađe novi partner.On je rekao da je o problemima koji su bili razgovarao sa Krstićem i da su ti problmi rešeni.Lidera naprednjaka ispred prostorija SNS dočekali su, pored okupljenih građana koji su došli da ga pozdrave, i radnici Želovoza.

Vučić je radnicima koji su sedeli na asfaltu rekao da nje odgovoran za njihov položaj, već neko drugi, ali da će dati sve od sebe da se taj problem reši."Drugi koji su krivi za to što nemate posao njih niste sačekali tako, a mene ste došli da sačekate na takav način", obratio im se Vučić i pozvao ih da ustanu sa ulice i rekao da će ih primiti.

Komentarišući plakat na kome je pisalo: "Ko je izneverio radnike Želvoza", Vučić je rekao da to nije on, niti neko iz aktuelne vlade "niti će neko iz buduće to uraditi". Vučić je rekao i da se vlada bori da im obezbedi primanja čak i kada Želvoz ne radi, da izvlači novac od drugih poreskih obveznika kako bi obezbedli šansu radnicima Želvoza.

"Taj ćemo posao nastaviti da radimo. To je naša obaveza i to ćemo raditi kao što smo vam isplatili dva minimalca pre neki dan u ugovoreno vreme", rekao je Vučić.On je dodao da neće da obeća nešto što ne može da uspuni, navodeći da neće nikome da se udvorava niti dodvorava.Naglasivši da niko ne može da plaši državu, Vičić je poručio da će biti nađeno rešenje i strateški partner, kao što su nađeni i za FAP i Ikarbus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track