RAZGOVARALI SA VUČIĆEM: Radnici Želvoza prekinuli protest!
Foto: Sindikat Sloga

Posle mesec dana protesta

RAZGOVARALI SA VUČIĆEM: Radnici Želvoza prekinuli protest!

Društvo -
Zaposleni su odlučili da zamrznu sve aktivnosti do daljeg nakon što im se obratio vicepremijer koji im je obećao rešavanje svih njihovih problema do kraja sledeće nedelje

SMEDEREVO - Radnici smederevskog Želvoza nakon više od mesec dana danonoćnog protesta, blokade saobraćajnica i boravka u zgradi opštine Smederevo,odlučili su danas kasno popodne da zamrznu sve aktivnosti do daljeg i napuste skupštinsku salu Opštine, nakon što im se obratio Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik tehničke Vlade u ostavci, koji im je obećao rešavanje svih njihovih problema do kraja sledeće nedelje.

Predhodno su se radnici, njih oko 200, okupili ispred sedišta Srpske napredne stranke u Smederevu i čekali da se pojavi prvi potpredsednik koji je u grad došao povodom izborne kampanje.

Kako se nebi izmešali sa simpatizerima SNS, u momentu dolaska vicepremijera posedali su na asvalt i zatražili prijem radi reševanja problema zbog kojih su ušli u protest.

U sedištu lokalnog SNS, vicepremijer je razgovarao sa četvoročlanom delagacijom sindikata radnika i ispred njih telefonom kontaktirao Lazara Krstića, ministra finasija i dogovorio da se svi njihovi problemi vezani za socijalni program i otpremnine reše do kraja sledeće nedelje, što je ponovio i ostalim radnicima koji su ušli na njegov poziv u stranačke prostorije.

Predstavnici sindikata i radnici su zatim odšetali do Opštine i održali kraći sastanak, nakon čega je odlučeno da se protest zamrzne do daljeg i da se sačeka kraj sledeće nedelje.

"Dobili smo čvrste usmene garancije da će se nakon današnjeg dana dokraja sledeće nedelje rešiti problem sa otpremninama radnika naše fabrike. Mi smo protest zamrzli do daljeg, a ukoliko se obećano nesprovede odmrznućemo ga i još jače ga radikalizovati. Mi se naših zahteva čvrsto držimo i nećemo od njih odustati. Sada je sve na odlazećoj Vladi i njenim obećanjima, jer čovek se veže za reč", rekao je Miki Nojić, predsednik Sindikata Sloga- Želvoz.

http://www.youtube.com/watch?v=jLHMQLLwjsQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track