Najnovije vesti

DR LONČAR: Uskoro bez listi čekanja za magnetnu rezonancu!
Foto: Dado Djilas

Konačno rešenje problema

DR LONČAR: Uskoro bez listi čekanja za magnetnu rezonancu!

Društvo
Pomoćnik direktora Kliničkog centra Srbije Zlatibor Lončar je rekao da je napravljena preraspodela zakazanih pacijenata i da će osim u Centru za magnetnu rezonancu KCS, na magnetnu rezonancu ići i u Železnički dom zdravlja, ali i na Prvu hiruršku kliniku koja je nedavno dobila ovaj aparat

BEOGRAD - Pomoćnik direktora Kliničkog centra Srbije Zlatibor Lončar najavio je danas da bi problem sa listama čekanja za magnetnu rezonancu na ovoj klinici trebalo da bude rešen u narednih mesec i po.

Lončar je rekao da je napravljena preraspodela zakazanih pacijenata i da će osim u Centru za magnetnu rezonancu KCS, na magnetnu rezonancu ići i u Železnički dom zdravlja, ali i na Prvu hiruršku kliniku koja je nedavno dobila ovaj aparat.

"Problem sa listama čekanja za magnetnu rezonancu imamo već duže vreme i pokušavamo da ga rešimo. Sada se magnetna rezonanca zakazuje za jul. Da bi problem prevazišli prvo smo napravili dogovor sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje da prepozna naš problem i da nam pomogne u rešavanju", naglasio je Lončar.

Nakon što je postignut dogovor sa RFZO da finansijski prate povećanje broja pacijenata, prema njegovim rečima, napravljen je dogovor sa Železničkim domom zdravlja da kod njih jedan broj pacijenata uradi magnetnu rezonancu, dok će jedan broj to raditi na Prvoj hiruškoj klinici.

Lončar objašnjava da se zakazani pacijenti pozivaju kako bi ranije došli na pregled i dodaje da nema bojazni da će na drugom mestu dobiti lošiju uslugu, manje kvalitetan opis, jer će preglede raditi isti tim ljudi.

"Apsolutno stojimo iza toga da će usluga biti ista. Napravljene su takve ekipe, takav raspored i naši ljudi će pomagati u Železničkoj bolnici, tako da će pacijenti imati isti kvalitet usluge kao da su magnetnu rezonancu radili u Kliničkom centru Srbije", objašnjava Lončar.

On kaže da bi liste čekanja ovakvom organizacijom posla nestale za mesec i po i da je čekanje od nekoliko meseci bilo obeshrabrujuće za pacijente koji su magnet trebali da urade odmah, a nisu imali novca da to urade privatno.

"Liste čekanja za takve pacijente će nestati. Tu ne računamo slučajeve koji su operisani i koji posle operacije dođu da zakažu magnetnu rezonancu. Oni ne mogu da je rade narednih mesec-dva, takvih će pacijenata biti", zaključio je Lončar.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...