UŽASNI SAVETI MALOLETNICI: Porodi se pa prodaj dete ili popij tablete!

Trudna tinejdžerka dobila jeziva uputstva

UŽASNI SAVETI MALOLETNICI: Porodi se pa prodaj dete ili popij tablete!

Društvo -
Skandal: Na sajtu Ask.fm tinejdžerka pitala šta da radi jer je ostala trudna. Od izvesne Jovane je dobila odgovor poput scenarija za horor film

BEOGRAD - Mesto za savete!Na sajtu, odnosno društvenoj mreži Ask.fm, koja funkcioniše tako što korisnici postavljaju pitanja i daju ili dobijaju odgovore, čak i anonimno, pre nekoliko dana pojavila se uznemirujuća komunikacija između dve mlade devojke. Naime, jedna tinejdžerka zamolila je izvesnu Jovanu da joj pomogne jer je trudna i ne zna šta da radi, niti kako da kaže majci, a savet koji je usledio je za bilo koga, a posebno za jednu mladu devojku više nego zabrinjavajući.Ubij dete u stomaku- Pa porodi se što pre, nemoj da pričaš mami ništa, ti idi u ve-ce, pokušaj da se porodiš i posle prodaj dete. Možeš preko interneta isto, videla sam na TV, to rade ljudi. Ako ti je žao da ga prodaš, onda čuvaj dete ispod kreveta, krij od mame, ili daj tvom dečku da čuva dete. Ne znam šta da ti kažem više... Ili možda možeš da popiješ neke tablete da ti umre dete, tako sam nešto čula, ali to nije ok jer će da ti ostane dete u stomaku zauvek. Srećno. Govorim ti iz iskustva - ovako je glasio Jovanin savet, za koju se na osnovu toga koliko pitanja dobija može reći da je jedan od najvećih savetodavaca na ovoj društvenoj mreži. Pitanja koja joj mladi postavljaju su frapantna, a jedna korisnica joj čak tražila savet kako da počini samoubistvo a da niko ne zna.- Pa ubij se, ali da te niko ne vidi - pokušala je da bude duhovita Jovana.SamoubistvaAsk.fm je popularan među tinejdžerima koji dele probleme sa nepoznatim ljudima. Ovaj sajt je problematičan jer ga koriste i za govor mržnje i proganjanje vršnjaka. Čak su i samoubistva desetak tinejdžera povezana sa zlostavljanjem na ovoj društvenoj mreži. Posle ozbiljnih javnih kritika, administratori sajta obećali su da će pojačati kontrolu.

PsihologMLADIMA JE AUTORITET NEKO KO ZNA VIŠE OD NJIHNikolina Ljepava, psiholog iz udruženja „Roditelj“, objašnjava da mladi imaju pomerenu percepciju prijatelja i da se na društvenim mrežama lakše otvaraju, pa brže dolazi do zbližavanja.- I odrasli traže sve više odgovora na internetu, na raznim forumima, a mladi uče iz ponašanja starijih. Ipak, roditelji nemaju dovoljno iskustva sa društvenim mrežama, a mladima je autoritet neko ko zna više od njih - objašnjava Nikolina i dodaje da iako roditelji Fejsbuk smatraju najopasnijim za tinejdžere, Ask.fm je deset puta gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track