Misija MMF dolazi u Srbiju

Delegacija u poseti do 13. marta

Misija MMF dolazi u Srbiju

Društvo -
Eventualni pregovori o sklapanju novog aranžamana MMF-a sa Srbijom mogli bi da počnu tek posle formiranja nove vlade Srbije, nakon prevremenih parlamentranih izbora 16. marta

BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi sutra u Beograd da bi sagledala stanje u javnim finansijama i utvrdila uslove za sklapanje novog aranžmana, potvrđeno je u kancelariji MMF-a za Srbiju.

Delegacija MMF, koju predvodi Zuzana Murgasova, boraviće u Srbiji do 13. marta. Eventualni pregovori o sklapanju novog aranžamana MMF-a sa Srbijom mogli bi da počnu tek posle formiranja nove vlade Srbije, nakon prevremenih parlamentranih izbora 16. marta.

Poseta misije MMF-a Srbiji zakazana je pre raspisivanja prevremenih izbora. Vlada Srbije, koja je sada u ostavci, najavljivala je da je spremna za pregovore sa MMF-om o aražmanu iz predostrožnosti, bez povlačenja novca, koji će pomoći u sprovođenju planiranih reformi i stranim investitorima poslati jasan signal da je Srbija sigurno, stabilno i atraktivno tržište.

Poslednji aranžman Srbije i MMF sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track