Branko Lazarević: Neću biti zaštićeni svedok

Osumnjičen za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića

Branko Lazarević: Neću biti zaštićeni svedok

Društvo -
Ni sa kim se nisam dogovarao, niti tražio povlašćeni položaj. Nikoga nisam štitio. Izneo sam istinu, rekao je Lazarević, govoreći o svojoj ulozi u aferi Šarić

BEOGRAD - Branko Lazarević, bivši šef kabineta ministra policije rekao je da je tokom iskaza u policiji o aferi Šarić govorio istinu, da nije nikoga štitio, da ne planira da beži, kao i da je veoma zabrinut za bezbednost svoje porodice.

"Ni sa kim se nisam dogovarao, niti tražio povlašćeni položaj. Nikoga nisam štitio. Izneo sam istinu", rekao je Lazarević, govoreći o svojoj ulozi u aferi Šarić.

Lazarević je rekao da je načelniku Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije obećao da će se u zakazano vreme pojaviti na saslušanju, što je i učinio, i da ga je iznenadilo što su mu oduzeli pasoš, jer ne namerava da beži iz zemlje.

Lazarević, nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića i otpravnik naše ambasade u Atini, osumnjičen je za odavanje službene tajne narko-klanu Darka Šarića.

On izričito odbija spekulacije da je napravio tajni dogovor sa tužilaštvom, po kojem bi trebalo da se pojavi kao zaštićeni svedok u aferi koja već mesecima potresa Srbiju.

Na pitanje da li mu je čudno što mu posle saslušanja nije određen pritvor, s obzirom na to da je osumnjičen za teško krivično delo, Lazarević je odgovorio da mu je čudno što mu je tužilac oduzeo pasoš i uskratio mu pravo kretanja.

Lazarević je naglasio i da dolazak na saslušanje nije odlagao nijednom i da mu je bilo u interesu da što pre dođe i "skine ljagu sa svog imena".

On je rekao i da se najviše brine za bezbednost svoje porodice i da je njegovoj supruzi, krajem 2008. prećeno telefonom, uz pominjanje njegovog imena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track