Najnovije vesti

ZASTRAŠUJUĆE: Jedemo mrtve životinje i zatrovane prerađevine!

Veterinarski stručnjaci otkrivaju alarmantne podatke

ZASTRAŠUJUĆE: Jedemo mrtve životinje i zatrovane prerađevine!

Društvo
Zabrinjavajuće Seljak neće da prijavi uginulu stoku, već lešine prodaje nakupcima, a to posle završi u većim fabrikama mesa

BEOGRAD - Groblja životinja su naši stomaci.
- Građani Srbije godinama jedu meso mrtvih životinja a da to i ne znaju! Jeste li ikad videli stočno groblje u našoj zemlji? Niste. Lakše ćete videti skelet dinosaurusa ili mamuta nego mrtve krave ili svinje.

To je zato što nijedan seljak neće da prijavi uginulu kravu ili svinju i odnese je u stočnu kafileriju, kao što bi trebalo, nego lešine prodaje nakupcima, a to posle završi u fabrici mesa, gde se pravi sve ono što mi jedemo - tvrdi za Kurir republički veterinarski inspektor koji zbog straha da ne ostane bez posla nije hteo da otkriva svoje ime i prezime.

Prema njegovim rečima, u našim tanjirima ne završi samo neispitano meso mrtvih životinja već i meso zatrovano antibioticima, hemijskim sredstvima i hormonima.
- Kad je životinja bolesna, leči se antibioticima, raznim hemijskim sredstvima i hormonima koji su za čoveka veoma opasni.

Ako seljak primeti da to stoci nikako ne pomože, reši da je zakolje, a onda je proda mesnoj industriji - kaže naš sagovornik.
Kurir je istraživao na koje sve načine mesna industrija podvaljuje građanima Srbije i tako ih truje.

 


1 Jedemo đubre
SEPARATISANO MESO OPASNO

Kurirov izvor koji je godinama radio u jednoj od najpoznatijih fabrika mesa tvrdi da je najopasnije mehanički separatisano meso živine, dobijeno od najlošijih delova trupa živine.
- Najlošiji delovi živine se odvoje i stave u mašinu koja se zove separator i u kojoj se sve samelje. U toj smesi, koja je izuzetno štetna i opasna po zdravlje ljudi, nalaze se i srž i kosti. Štetnih materija posebno ima u srži. Ovo je zapravo najveća podvala, jer ta smesa ide u salame, paštete i razne proizvode od mesa. To đubre od sirovine mnogi proizvođači koriste jer je mnogo jeftinije - kaže on.

 

2 Uvoz iz EU
ŠTO EVROPA BACA, SRBI JEDU

Srbiju je pogodilo nekoliko afera u kojima je otkriveno da smo uvozili meso iz zemalja Evropske unije, i to nakon što su oni odbili da ga koriste. Tone mesa koje je proglašeno za nebezbedno po zdravlje ljudi Srbija je bez problema uvozila godinama, po vrlo niskim cenama.

 

3 Povećavaju gramažu
SIPAJU VODU U MESO

Da bi proizvođači mesa dobili što više na gramaži, dosetili su se da ubacuju vodu i led u meso i tako ga prodaju. Zapravo, proizvođači špricevima i iglama ubrizgavaju vodu i so u meso, nakon čega ono nabubri i bude lažno teže. Nažalost, iako je ovo ozbiljna prevara, jedna je od najbezbolnijih jer ne ugrožava ljudsko zdravlje, osim što kupci daju mnogo više novca.

 

4 Leglo bolesti
PRODAJE SE MESO SA SVINJSKOM KUGOM

U Srbiji su mnoga gazdinstva bila zaražena svinjskom kugom, nakon čega su grla, umesto da se izoluju, bila prodavana klanicama. Uprkos bolesti, meso zaraženih svinja je bez neophodnih provera prodavano i prerađivano. Kako kažu poznavaoci, najodgovorniji za ovakve probleme su veterinarska i sanitarna inspekcija, koje svoj posao ne rade dobro.

 

5 Hemijska sredstva
ZA DUŽI ROK TRAJANJA I LEPŠI IZGLED

Za poboljšanje ukusa, mirisa i izgleda koriste se konzervansi i aditivi. Prerađivači mesa preteruju sa unosom ovih supstanci kako bi od bajatog mesa napravili naizgled sveže. To ima strašne posledice po ljudski organizam.

 

ČINJENICE
Afere s mesom

-  Pre samo nekoliko dana uhapšen je N. J. (35) iz Velike Plane zbog osnovane sumnje da je proizvodio i prodavao meso mrtvih životinja.
-  U februaru 2014. godine otkrivena je prevara sa otrovnim kobasicama. Na pijaci u Zemunu prodavale su se kobasice napravljene od trulog svinjskog mesa.
-  U januaru 2014. godine u javnost je procurio snimak na kojem se vide tri osobe kako u Bečeju, kod farme PIK Bečej, skupljaju mrtve životinje iz blata i stavljaju ih u gepek, najverovatnije da bi preradile njihovo meso.
-  U oktobru 2013. godine čitavo domaćinstvo dobilo je trihinelozu jedući kobasice divlje svinje bez sanitarne provere.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...