Dačić uručio ključeve stanova četvorici policajaca iz Subotice
Foto: Marina Lopičić

Premijer i ministar unutrašnjih poslova

Dačić uručio ključeve stanova četvorici policajaca iz Subotice

Društvo -
Ključeve stanova dobili su policajci iz Subotice Goran Radović, Dragan Rončević, Novak Krivokapić i Ištvan Holo

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio je danas ključeve stanova četvorici policajaca iz Subotice, koje će zakupljivati na određeno vreme.

Dačić je u Palati Srbija kazao da će MUP nastaviti akciju kojom pokušava da reši stambene probleme mnogih zaposlenih u tom ministarstvu i ocenio da se u poslednjih godinu dana vodi iskreni dijalog sa sindikatima u MUP.

"Sindikati su legalizovani i sa njima se vodi dijalog. Ima ih mnogo pa je dijalog svakodnevni", rekao je Dačić i dodao da je važan dogovor o kolektivnom ugovoru koji ističe do kraja godine.

Govoreći o brizi za pripadnike MUP, Dačić je naveo da je prvi put u poslednje dve, tri godine, policajcima isplaćen prekovremeni rad i rad na praznik i da taj novac ranije nisu dobijali zbog nepreciznosti Zakona o policiji i njegove neusklađenosti sa drugim zakonima. On je kazao da nikada nije sprovedena odredba zakona po kojoj policajci imaju od 30 do 50 odsto veće plate od drugih državnih službenika i da se zato isplaćuje mesečno po 10.000 dinara zaposlenima u MUP kako ne bi podnosili tužbe sudu.

Dačić je dodao da tih 10.000 dinara nisu bonusi nego da će to biti tako dok se to pitaje ne reši zakonom. On je najavio da će osnovno pitanje kojim će se baviti u narednom periodu biti socijalno-ekonomski položaj zaposlenih u MUP, opremanje jedinica, bolja organizacija u MUP koja će omogućiti uštede, kao i rešavanje stambenog pitanja.

"Ranije se znalo zašto neko ide u policiju i Vojsku jer je to bio sigiran i dobar posao. Danas toga više nema. Od svega toga ostao je beneficirani radni staž i to ne za sve zaposlene u MUP", rekao je Dačić.

Ključeve stanova dobili su policajci iz Subotice Goran Radović, Dragan Rončević, Novak Krivokapić i Ištvan Holo. Holo je u ime policajaca kazao da očekuje od države da im omogući pravo da otkupe stanove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track