Dačić se sastao sa delegacijom MMF
Foto: Tanjug

Misija u Beogradu do 13. marta

Dačić se sastao sa delegacijom MMF

Društvo -
Premijer je naglasio da je cilj Vlade da stabilizuje privredu, obnovi proizvodnju i poveća izvoz, kako bi osigurala stabilan ekonomski razvoj, kao i da obezbedi posao za što veći broj radnika

BEOGRAD - Vlada Srbije će i u novom sazivu nastaviti politiku evropskih integracija i ubrzane finansijske konsolidacije i privrednog razvoja, rekao je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u današnjem razgovoru sa članovima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Srbija će sačuvati političku stabilnost i nastaviće sa politikom mira, dijaloga i regionalne saradnje, jer je to jedan od najvažnijih uslova ekonomskog rasta, kazao je premijer, saopšteno je iz Vlade.

Dačić je naglasio da je cilj Vlade da stabilizuje privredu, obnovi proizvodnju i poveća izvoz, kako bi osigurala stabilan ekonomski razvoj, kao i da obezbedi posao za što veći broj radnika i unapredi životni standard građana.

Razgovori sa Misijom MMF-a počeli su u Beogradu 26. februara na nivou tehničkih eksperata, a zvanični 3. marta plenarnom sednicom u Narodnoj banci Srbije (NBS), na kojoj su delegaciju Srbije prevodili guverner centralne banke Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Lazar Krstić.

Delegacija MMF-a, koju predvodi Zuzana Murgasova, kako je ranije najavljeno iz beogradske kancelarije te međunarodne finansijske institucije, boraviće u Srbiji do 13. marta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track